Anna Mebus in Zwitserland op 2-1 achterstand.

VoV, 13-04-2021. 6:02 uur. Na de voortreffelijke start van de best-off five serie via een 1-3 zege bij NUC Volley door de Power Cats van TS Volley Düdingen, de ploeg van Anna Mebus, is het daarna minder voorspoedig gegaan. Thuis werd vervolgens met 0-3 verloren, en gisteravond was er opnieuw een nederlaag zonder setwinst. Alleen in de derde set (25-22) kon Düdingen boven de twintig puntengrens komen, in de eerste (25-14) bleven ze zelfs heel ver daarvan verwijderd. Daartussen was hun score 19 punten. Het lijkt er een beetje op dat de Cats hun Power kwijt zijn.

De eigen punten waren via 5 om 2 aces, 41 om 35 aanvallende punten en 6 om 4 blokpunten duidelijk in het voordeel van NUC Volley. Ook de foutenlast met 13 om 23 scores voor de tegenpartij was dat. Met name in de eerste set was de foutenlast (11 punten voor NUC scoorde Düdingen) erg hoog. Anna Mebus moest in dit duel genoegen nemen met één invalbeurt.

De valse start in de eerste set werd gevolgd door een gelijk opgaand duel tot aan 14-14 in de tweede. Daarna nam NUC Volley afstand en sloot de set met twee aces af. In de derde set kwam Düdingen vanuit achterstand bij 11-11 op gelijke hoogte. De serie van vijf punten die daarop volgde door de thuisploeg sloeg het gaatje naar de latere winst.

Düdingen zal aanstaande donderdag uit een ander vaatje moeten tappen om de serie een vijfde wedstrijd te geven. Dat het kan toonden ze in het eerste duel.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Volley Düdingen.