Nog geen titel voor Wessel Keemink

VoV, 13-04-2021. 6:07 uur. Het is spelverdeler Wessel Keemink niet gelukt om met Karlovarsko de strijd om de Roemeense titel in drie wedstrijden te beslissen. Na de thuis en uitzege tegen Ceske Budejovice werd gisteravond in een enerverende en spannende derde wedstrijd met 2-3 op eigen veld verloren. Vier van de vijf sets eindigden met twee punten verschil, twee duurden langer dan de normale lengte en bij één set was het verschil drie punten.

Bij Karlovarsko was Patrik Indra met 29 treffers de topscorer, Budejovice had met Filip Rejlek echter een speler die hem nog overtrof met totaal 34 punten. Wessel Keemink stond alle sets in de basis, hij scoorde 4 keer.

In de openingsset wist Karlovarsko de setpoints tegen op 23-24, 24-25 en 25-26 weg te werken en trokken ze uiteindelijk met 28-26 aan het langste eind. In set twee sloegen ze het beslissende gaatje van twee punten na 22-22 (naar 24-22) en wonnen met 25-23, waardoor ze dus op 2-0 in sets kwamen bij een 2-0 stand in wedstrijden.

In de derde set viel de beslissing na 21-21. Nu pakten de gasten de side out en een punt op eigen serve en speelden de set met 23-25 uit. In de vierde set kwam de ploeg van Keemink na 21-22 met 21-24 achter, waarop de 22-25 nederlaag voor de 2-2 stand volgde.

In de tiebreak kwam Karlovarsko bij 14-13 op set-, match- en kampioenspunt, maar zag de verzilvering ervan mislukken. De tegenstander kreeg meerdere setpoints achter elkaar, waarvan ze uiteindelijk die op 18-19 benutten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Karlovarsko.