Vizier op volleybal

 

Anne Buijs tekent bij Monza in Italië

VoV, 18-05-2018. 6:17 uur. International Anne Buijs, die de afgelopen dagen uitblonk bij de Oranje dames in Rusland, gaat weer naar Italië terug. Zij gaat volgend seizoen bij Saugella Monza spelen, afgelopen seizoen kwam ze in Turkije uit voor Nilüfer Belediyespor.

Anne Buijs heeft met haar 26 jaar toch al een indrukwekkende internationale carrière achter zich. Na Martinus en TVC Amstelveen  (seizoen 2009 / 2010) in Nederland maakte ze de stap naar het buitenland waar ze achtereenvolgens uitkwam voor Asterix Kieldrecht (België), Schweriner SC (Duitsland), Busto Arsizio (Italië), Lokomotiv Baku (Azerbeidzjan), VakifBank (Turkije), Rexona Sesc (Brazilië) en als laatste dus bij Nilüfer in Turkije.

Haar erelijst op clubniveau is heel erg indrukwekkend. Ze werd drie keer Nederlands kampioen, en verder kampioen in België, Duitsland, Turkije en Brazilië en ze won met haar club in Nederland (2x), Duitsland (2x), België en Brazilië de nationale beker. Supercups waren er in Nederland (2x), België en Brazilië. Tevens werd ze met Rexona Sesc kampioen van Zuid Amerika.

Als lid van de Nederlandse damesploeg won ze zilver bij het EK in 2009, 2015 en 2017, brons in Montreux en in 2016 brons bij de World Grand Prix En verder werd ze diverse keren als beste passer loper gekozen bij o.a. twee EK ‘s.

“Ik ben erg blij met de terugkeer naar Italië” zei ze op de website van Monza. “Ik speelde in de afgelopen seizoenen in veel landen, maar teruggaan naar de Serie A1, waar ik goede herinneringen aan heb, is bijzonder. Ik heb geweldige dingen over Saugella Monza gehoord, over hoe de club is georganiseerd. Het zou een omgeving zijn waar speelsters zich in rust en stilte kunnen verbeteren. Bij Monza wordt Anne Buijs collega van onder andere  Serena Ortolani, Rachael Adams en spelverdeelster Micha Hancock.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.