Anne Buijs verliest topper met Praia Clube.

VoV, 21-02-2021. 7:55 uur. De topper in Brazilië tussen Osasko en Praia Clube, de nummers drie en twee van de ranglijst, is gewonnen door Osasko. De ploeg van Anne Buijs bleef drie keer aan de verkeerde kant van de score, en leed via 25-22, 25-22 en 2-18 een 3-0 nederlaag, waarmee ze hun tweede plaats aan Osasko kwijtraakten. Ze staan nu met hetzelfde aantal gespeelde wedstrijden één puntje achter.

Osaska domineerde in de eerste set blijkens de tussenstanden (9-5, 15-11 en 19-13). De 21-19 werd 24-20, waarna het laatste punt even op zich liet wachten. In de tweede set liep de ploeg van Anne Buijs een 21-14 achterstand in tot 23-20. In de finale van de set trok de thuisploeg echter opnieuw de winst naar zich toe. Na 14-14 in de derde set liep Osaska uit naar 20-15 en sloot met een ruime 25-18 af.

Braziliaans international Tandara was met 20 punten bij Osasko scorend erg belangrijk. Bij Praia Clube kwam Fay Garay tot 13 punten. Anne Buijs stond de eerste twee sets in de basis en had in de derde nog een invalbeurt. Ze maakte 4 punten.