Polder klopt Blenckers, mooie zege team Jorna

VoV, 21-02-2021, 13:30 uur. In Frankrijk waren er gisteren bij de dames eigenlijk geen verrassende uitslagen. Mulhouse pakte bij St. Raphael drie punten en Paris St. Cloud wist via een vijfsetter bij Venelles één puntje mee te nemen.

Venelles en Paris waren ieder in de eerste twee sets een keer veruit de sterkste. Via 12-25 en 25-15 kwam de 1-1 op het scorebord. Daarna bleven de ploegen ook in de volgende twee sets in totaliteit aan elkaar gewaagd met 25-21 en 22-25. Paris had in de vijfde set na 2-5 tot 8-10 het initiatief. Venelles ging erop en erover (12-10) en won met 15-12.

Paula Boonstad nam bij Paris 22 van de 74 punten van de eigen score voor haar rekening. Een nadeel van zes punten op de aanvallende scores maakt Venelles met een voordeel van elf blokpunten ongedaan.

Lynn Blenckers heeft het met haar ploeg St. Raphael niet bol kunnen werken tegen koploper Mulhouse van Tessa Polder. In de derde set waren ze de sterkste (25-19), daarvoor en daarna leden ze setverlies met 18-25, 22-25 en 16-25. Lynn Blenckers scoorde 6 keer, Tessa Polder maakte er 4.

Mulhouse blijft koploper met 19-51, Paris St. Cloud staat tiende met 18-24, Chamalières, dat speelvrij was, bezet de elfde plaats (met 18-22) en St. Raphael is dertiende (17-20). Rode lantaarndrager is France Avenir met 19-2.

Bij de mannen was er een mooie zege van Toulouse bij Paris. De ploeg van Gijs Jorna en Michael Parkinson stond in de lichtstad geen setje af. Er was in de eerste set met 27-29 wel een spannende ontknoping, daarna sloot Toulouse met twee keer 22-25 de spanning buiten. Gijs Jorna scoorde 14 keer, was foutloos in de pas en haalde een aanvallend scoringspercentage van 59%. Michael Parkinson liet 3 punten noteren.

Ajaccio leed een 3-1 nederlaag bij Narbonne. Na 25-20 en 20-25 gaf 25-23 en 25-22 de thuisploeg de winst en de drie punten. Overbeeke viel in de tweede set in en bleef daarna in de basis staan, hij scoorde 7 keer. Martinez Gion kreeg geen speeltijd.

Paris is de nummer negen op de ranglijst (21-28), Toulouse staat elfde (21-26) en Ajaccio is met 20-9 nog steeds de rode lantaarndrager.