Keemink door in de beker, zege Grothues, verlies Groninger.

VoV, 21-02-2021. 13:35 uur. In het Tsjechische bekertoernooi heeft Karlovarsko, de ploeg van spelverdeler Wessel Keemink de halve finale bereikt. Tegen Praag werd met 3-0 gewonnen via de setstanden 25-22, 25-19 en 25-23.

Na 19-19 in de eerste set kon Karlovarsko het gaatje slaan en dit vasthouden tot de finish. In de tweede set was het verschil al gemaakt bij 14-8 en met zes punten verschil sloot men de set ook af en in de derde set kwam Praag van een ruime achterstand in het middendeel van de set via 23-21 terug naar 23-23, maar zag de inhaalrace niet beloond worden met setwinst. In de halve finale speelt Karlovarsko tegen Usti.

In de Zwitserse play offs leed Volley Lugano de tweede nederlaag in de best of five serie tegen NUC Volleybal. Na de 3-1 uit, werd het nu 1-3 thuis, met in de tweede en derde set minimale verschillen in de eindstanden via 27-29 en 25-23. Daarvoor en daarna had NUC met 21-25 en 18-25 het beste van het spel. Lotte Groninger speelde de eerste drie sets bij Lugano op spelverdeling, in de vierde set had ze nog een invalbeurt. Ze scoorde 2 keer.

In Turkije speelde Aydin BLD thuis tegen Saniyer en won met 3-1. Twee keer 25-23, daarna 20-25 en vervolgens 25-18 beslisten de partij tussen de nummer zeven (Aydin) en nummer twaalf van de ranglijst.

Aydin kon in de eerste twee sets na een 22-22 tussenstand doordrukken naar 25-23, in de derde set waren de gasten bij 10-16 en 15-21 ‘up and away’ en in de vierde set waren de rollen met 11-3 en 23-14 tussenstanden omgedraaid. Maret Grothues scoorde 10 keer voor Aydin.