Anne Buijs wint vs Yvon Beliën in Turkije

VoV, 19-11-2017. 10:15 uur. In de Turkse competitie stonden gisteren Bursa en Nilüfer Bld. tegenover elkaar, de teams van respectievelijk Yvon Beliën en Anne Buijs. In een spannende vijfsetter wist de ploeg van Anne Buijs, waarin zij een belangrijk en groot aandeel had, met 2-3 te winnen. Anne Buijs scoorde 29 punten, aanvallend benutte ze 25 van de 58 set ups en verder ging ze op 37 servepasses 3 keer in de fout. Op de beslissende momenten kreeg zij de verantwoording voor beslissende punten en stelde haar team niet teleur. Yvon beliën kwam tot een totaal score van 8 punten.

Zoals in de eerste set toen ze na 21-21 achtereenvolgens de 21-23, de 21-24 en 22-25 op het scorebord zette. Yvon Beliën had vroeg in de set de 3-8 en 4-8 gescoord. In de tweede set nam de thuisploeg in het middendeel afstand, van 14-12 naar 19-13 en na de 20-13 door Beliën werd de set met 25-16 gewonnen.

In de derde set waren de rollen omgekeerd. Nu nam Nilüfer in het middendeel ruim afstand. Na 8-8 naar 9-14 en 10-18. Na de 12-21 en 13-24 door Anne Buijs werd de set met 15-25 door de gasten gewonnen. Dus 1-2 in sets. Bursa nam in de vierde set een 21-14 voorsprong, waarna scores van Anne Buijs bij 21-16, 21-17, 21-18 en 24-19 er toch nog weer wat spanning inbrachten, maar het verschil bleek te groot. De set eindigde echter met 25-20 voor Bursa, dus verlengen.

In de tiebreak moest Nilüfer drie keer een achterstand inlopen. Eerst van 4-1 naar 6-6, toen van 10-8 naar 10-10 en in de finale van werd het matchpoint op 13-14 voor de gasten een matchpoint voor de thuisploeg bij 15-14. De 15-15 en 15-17 maakte Anne Buijs, met daartussen een kadootje van Bursa voor Nilüfer.

VakifBank Istanbul won met 3-0 van Canakkale Bld. Via de setstanden 25-17, 25-22 en 25-19. Lonneke Slöetjes scoorde 14 keer, Zhu Ting was één keer vaker succesvol. En de stadsderby tussen Fenerbahce en Eczacibasi Vitra Istanbul eindigde in een 3-2 zege voor Fenerbahce. Boskovic nam 24 punten voor haar rekening, maar het was niet genoeg om haar ploeg aan de winst te helpen.

In de stand gaat Fenerbahce met 23 punten aan de leiding, Eczacibasi heeft er 22 en op de derde plaats staat VakifBank met 19 punten. Bursa is vijfde met 12 punten en Nilüfer zevende met 10 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Chris Overkleeft, FotoOverkleeft.nl. Buijs en Beliën samen in het Oranje blok.