WVC Volley neemt zege mee uit Ootmarsum

VoV, 19-11-2017. 8:08 uur. Afgelopen donderdagavond om 19:30 uur mocht WVC Volley HS1 tegen Set-Up ‘65 HS2 spelen in Ootmarsum. Dit was uiteraard erg vroeg voor de heren. Een helft van het team kwam 15 minuten voor aanvang in de zaal. De warming-up werd overgeslagen en na het inslaan begon de wedstrijd met een vorm van ontspannenheid aan de Wierdense kant. De tegenstanders kregen het idee dat dit een eenvoudige wedstrijd kon worden, door de mindere voorbereiding van WVC.

Het beeld van de eerste set was toch anders. WVC wist de hele set bij te blijven, ondanks dat er een achterstand was werd er gevochten voor de ballen. Vanaf de twintig punten werden er door Set – Up ‘65 een aantal fouten gemaakt waardoor WVC de voorsprong wist te pakken en daardoor de winst met 21-25 veilig te stellen.

In de tweede set wist WVC de lijn vast te houden door weer op een achterstand te komen en weer pas vanaf de twintig punten een voorsprong te pakken. Met 22-25 werd ook deze set door WVC gewonnen.

De coach van de Wierdense formatie gaf aan dat het toch wel eens prettig zou zijn om in de derde set vanaf het begin een voorsprong te pakken en zo de winst veilig te stellen. Dit advies werd door de mannen goed opgevolgd. Vanaf het begin van de set kwamen de mannen op voorsprong en deze hebben ze niet uit handen gegeven. Met 20-25 werd deze set gewonnen.

Dan tot slot de vierde set nog. Ook deze set probeerden de mannen het advies van de coach op te volgen, maar dit was toch lastiger dan in de vorige set. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd en wisten geen van beide afstand te nemen. Uiteindelijk was het Set Up ‘65 die de winst wist te pakken met 28-26.

Door deze 1-3 overwinning van WVC HS1 staan de heren nu tweede in de derde divisie met een duidelijk gat naar de nummer 1.  Komende week spelen de heren waarschijnlijk 2 wedstrijden, eerst op dinsdag tegen RAS-H in Haaksbergen. Dit is een wedstrijd van de tweede ronde beker.

Op vrijdag 24 november wordt de competitie vervolgd tegen Time – Out uit Diepenheim. Dit team is geen onbekende voor de Wierdense mannen. Twee seizoenen geleden werd de halve finale van de regiobeker gewonnen van dit sterke team.  De wedstrijd begint om 21:15 uur in Sporthal ‘n Dikken. Tot dan!

gh @ VoV, verslag en foto door Arnold Hilberink.