Volle buit en koppositie voor Vovem D1

VoV, 19-11-2017. 8:05 uur.  In een voorbereidingstoernooi hadden wij het nog zwaar tegen het Covos dames 1 van Meinte Bergsma.  De coach had zijn team toen al goed staan en wij verloren die wedstrijd.  Covos stond op plek 3 direct achter ons en we gingen daarom met een gezonde spanning naar Easterein in Friesland. Wel is er een gemengd gevoel, aangezien onze passer – loper Marleen een verdrietige tijd doormaakt en zaterdag de uitvaart had van haar stiefmoeder.

In de eerste set maakten we best veel servicefouten, waardoor Covos tot de helft van de set één tot drie punten voorsprong bleef houden. Daarna namen wij het initiatief en wisselden voorsprong en achterstand elkaar af en met een paar goede serviceseries was de set toch snel winnend met 21-25 afgesloten. In set twee kwamen wij op geen enkel moment in gevaar, was er ondanks een aantal foute services en wisselend passniveau altijd controle en maken wij ontspannen de set af met 18-25.

De 3e set gaf echter een heel ander beeld. Tot 12-11 hield Covos het initiatief, kwamen we kortdurend langszij en vervolgens nam de thuisploeg zelfs een flinke voorsprong, zodat onze coach bij 21-17 het team aan de kant haalde en nog een paar instructies meegaf. Dit leidde ertoe dat wij ons spel op orde brachten en snel naar 23-23 doorstoomden. Dit bleek de genadeslag voor de thuisploeg (23-25).

Covos gaf zich na de veldwissel nog niet gewonnen, maar wij konden de concentratie en wil om te winnen vasthouden. De puntenverdeling was tot 13-13 in mooi evenwicht, waarna wij in een sprint tijdens een goede serviceserie van Jasmijn acht punten achter elkaar scoorden. Wij wilden niet achterover leunen en het snel afmaken. Dit lukte! Met een mooie stand van 15-25 namen we de welverdiende vijf punten mee naar Emmeloord en namen wij de koppositie over.