Anniek Siebring begint finalereeks met zege

VoV, 24-03-2021. 5:47 uur. In Finland is men bij de dames aanbeland bij de finalereeks om de landstitel. Daar moeten twee zeges de beslissing brengen in een best of three serie. LP Viesti van Anniek Siebring speelt tegen Pölkky Kuusamo. Het is de eerste keer dat deze twee teams in een play – off titelgevecht tegenover elkaar staan. In het reguliere seizoen speelden de teams drie keer tegen elkaar, daarvan won LP Vieste twee keer. LP Viesti heeft beduidend meer play off en finale-ervaring dan Kuusamo en heeft ook een sterke thuisbalans. Zij verloren voor het laatst op 21 januari in de eigen hal.

De eerste wedstrijd in de laatste best of serie die naar de titel moet leiden werd met 3-1 door Viesti gewonnen. Via de setstanden 25-22, 25-11, 19-25 en 25-21.

In de openingsset bouwde de ploeg van Anniek Siebring via 9-7 een grote voorsprong op bij 15-8, die echter ook langzaam maar zeker weer slonk. De concentratie was er even niet meer en zo kon Kuusamo na 17-11 inlopen naar 21-20 en 23-22, echter maakte Viesti daarna de set met twee scores op rij met 25-22 af.

In set twee was er een puike prestatie van Anniek Siebring, die met haar serveserie, passes en score aan de basis stond van de zegetocht van Viesti. Na de 10-10 gelijke stand maakte zij het verschil, ze scoorde zelf een ace en liet haar ploeg eerst naar 17-10 en vervolgens naar 25-11 uitlopen. De 2-0 stand was daarmee een feit.

Pölkky kwam in de derde set sterk terug. Nu waren de rollen in het middendeel van de set omgedraaid en gingen de gasten via 8-11 en 10-15 naar een ruime voorsprong in de beslissende fase van de set. Viesti kon nog tot 18-21 terugkomen, maar moest daarna met 19-25 buigen.

In de vierde set gingen de gasten op de ingeslagen weg door (4-8), bij 10-10 had Viesti zich er weer naast geslagen en daarna ging het een tijdje gelijk op (15-14) voordat de ploeg van Siebring het initiatief pakte en met 20-16 aan de finale begon. Daarin gaven ze de voorsprong niet meer weg en wonnen de set met 25-21. En de wedstrijd dus met 3-1.

Anniek Siebring scoorde 16 keer, haar ploeg was vooral aanvallend (53 om 43 punten) en serverend (11 om 2 aces) de betere. Op 26 maart is de tweede ontmoeting in Kuusamo, en indien nodig volgt daar op maandag 29 maart dan nog een beslissende derde wedstrijd.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto LP Viesti.