Laudame Financials VCN wint met 3-1 van Peelpush

VoV, 24-03-2021. 10:02 uur. Na een vrij weekend vorige week mochten de dames van Laudame Financials VCN D1 weer! De tegenstander dit weekend waren de meiden van Peelpush uit Meijel,  die sinds dit weekend weer ingestroomd zijn in de Eredivisie. Daarnaast maakt ook onze eigen mini van de week Maureen Weernekers weer voor het eerst haar debuut dit seizoen. Rustig beginnen zit er voor haar niet in want, hoppa, ze begon gelijk in de basis! Na het testen, trainen en de wedstrijdvoorbereiding, klonk om half drie het eerste fluitsignaal.

Vooraf had Ivo bij de meiden benadrukt om fel te beginnen zodat de tegenstander niet in de wedstrijd kon komen. Dat is helaas niet helemaal gelukt… Voor ze het wisten stonden ze met 0-10 achter. Slecht beginnen is wel vaker een struikelpuntje van Laudame Financials VCN D1 maar halverwege de eerste set beginnen ze een beetje in de wedstrijd te komen. De opgelopen achterstand kon helaas niet meer rechtgetrokken worden en de eerste set wordt verloren met 17-25.

Die eerste set wordt snel vergeten en de dames doen gewoon alsof de wedstrijd nu pas begint. Dit keer beginnen ze wel scherp aan de set. De dames van Laudame Financials VCN spelen erg netjes en werken hard voor de punten. Voornamelijk de servicedruk is erg goed en ook Laura en Kirsten pakken mooie blokpuntjes mee. Er worden weinig eigen fouten gemaakt en dat resulteert in een setwinst met 25-12.

Yes! Dit ging weer goed! Het was nu de zaak om zo door te blijven gaan. Voornamelijk Elles en Maureen weten met hun sprongservice veel druk bij de tegenstander neer te leggen, waarbij Laura de overheen vliegende passes gelijk weer binnen de lijnen van de tegenstander slaat. Met goed spel wordt ook de derde set gewonnen met 25-17.

Maar zoals coach Ivo van tevoren had gezegd: Peelpush versla je pas als ze in de kantine zitten. Het is een taaie ploeg met veel discipline dat nooit opgeeft. Ivo bereid zijn meiden dan ook voor om ook in set 4 alles te geven en het niveau vast te houden.

Het gaat in set 4 erg gelijk op maar halverwege de set weet Laudame Financials VCN iets uit te lopen. Peelpush geeft zich niet zomaar gewonnen en vecht zich terug in de wedstrijd. Tot het einde blijft het spannend, maar de meiden weten hun hoofd koel te houden en trekken aan het langste eind. Louise slaat de laatste bal op de grond bij de tegenstander, waardoor de set gewonnen wordt met 25-23!

Dit voelt lekker! Laudame Financials VCN laat al weken goed spel zien maar weet het vaak boven de 20 net niet af te maken. Het team en de staf hadden deze overwinning eventjes nodig om weer vertrouwen uit te putten richting de komende wedstrijden.

Volgende week zondag spelen ze een uitwedstrijd tegen FAST. Een taaie ploeg die niet makkelijk te verslaan is. Hopelijk kijken jullie ook dan weer allemaal mee via de livestream. Tot volgende week!

gh @ VoV, bron en foto via sponsorcommissie VCN.