Vizier op volleybal

 

Apollo 8 als trotse koploper naar SSS II

VoV, 09-11-2018. 6:18 uur.  Voor de lange mannen van Apollo 8 heren 1 staat aankomende zaterdag weer een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal mogen we op bezoek bij de talenten van de volleybalclub uit Barneveld, SSS. Om 16.00 uur staat in sporthal De Meerwaarde de wedstrijd gepland tussen SSS Heren 2 en Apollo 8 Heren 1, de nummer 8 tegen de nummer 1.

We reizen dus als de koploper af naar Barneveld en trots hierop zijn we zeker. Want wat was het een geweldige pot volleybal afgelopen zaterdag in De Veste, de kraker tussen de nummer 1 en 2, Apollo 8 en Cito. Veel publiek was afgekomen of deze topper in de 2de divisie. Zij zagen dat beide teams in het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd waren, tot 13-13 ging het gelijk op. Vanaf dit moment waren we in staat om de druk op te voeren en uit te lopen naar 19-13. De voorsprong bleef staan en met 25-18 werd de eerste set gewonnen.

Wat er vervolgens gebeurde zal niemand vooraf als toto hebben ingevuld. Met setstanden 25-11, 25-15 en nog een keer 25-11 werd Cito van het veld geveegd. We speelden sterk, erg sterk, en slaagden erin om dit tot het einde van de wedstrijd vol te houden. Veel servicedruk bracht de passing van Cito in de problemen, waardoor onze blokkering en verdediging goed gepositioneerd kon worden. Hierbij moet wel aangegeven worden dat Cito, met name in de aanval, erg veel onnodige fouten maakte. Aan de andere kant, dit dwongen we af met het niveau dat we haalden, we straalden uit dat er niks te halen viel in onze eigen Veste en scoorden zelf de ballen overtuigend.

Zeker na het verlies in Dieren een week eerder was het mooi om te zien dat we deze wedstrijd echt samen vochten voor elk punt. Als team vinden we het belangrijk om Heren 1 weer op de kaart te zetten met attractief volleybal. We waren dan ook erg blij met het vertoonde spel, de 4-0 overwinning en het overnemen van de koppositie. Maar vooral met het aanwezige publiek, wat weer in grote getale aanwezig was om ons te steunen. Hulde hiervoor!

Allemaal hosanna dus afgelopen week, echter is het belangrijk om met beide voeten op de grond te blijven staan. We hebben immers nog niks en aankomende zaterdag wordt weer een hele andere wedstrijd tegen SSS heren 2. Het heeft niet het affiche van een kraker, des te moeilijker zal het dus zijn om ook in Barneveld weer een goed resultaat te halen. We moeten namelijk zelf weer ons niveau halen en dezelfde uitstraling tonen in het veld als afgelopen week. Pas dan kunnen we de glansrijke overwinning op Cito extra kleur geven en onszelf belonen voor ons goede spel. Zoals Cruijff ooit zo mooi zei:  Het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is om een mindere tegenstander slecht te laten volleyballen.

Om 16.00 uur zal de eerste bal in sporthal De Meerwaarde over het net vliegen en gaan wij er weer vol voor om de punten mee terug naar Borne mee te nemen. Vervolgens staat 1 week later, op 17 november 2018, de Derby van het Oosten op het programma. Op bezoek komen dan de ‘buren’ uit Rijssen. Maar hierover uiteraard meer volgende week!

gh @ VoV, voorbeschouwing van Tijmen Reinders, Apollo 8 Heren 1.