Vizier op volleybal

 

Derby in Oost – Zaan!

VoV, 09-11-2018. 6:15 uur. Na de zwaar bevochten zege tegen de koploper heeft Sliedrecht Sport II even een weekje vrijaf, ze hadden het nodig. En de andere ploeg die dit weekend voor de competitie niet in actie komt is Velo. De rest moet wel aan de bak.

Compaen en Zaanstad II staan in een echte derby tegenover elkaar. Zaanstad speelde een wedstrijd minder en staat drie punten achter de piraten.  De laatste twee wedstrijden werden vijfsetters voor de ploeg uit Oost – Zaan, terwijl Zaanstad II twee keer in vier sets de winst binnenhaalde. Onder andere bij EMD Tooling, waar Compaen afgelopen week met 2-3 won. Geeft het thuisvoordeel de doorslag?  Of gelden er in deze burenruzies andere wetten, zoals er überhaupt bij derby’s andere wetten gelden die  voorspellingen op grond van ranglijstjournalistiek volledig overbodig maken? We zijn benieuwd.

Koploper Taurus II, vorige week in de Basis met 3-2 onderuit, heeft een op papier ‘rustig’ begin na dat verlies. Zij krijgen hekkensluiter VC Wik op bezoek. Gezien het onderlinge verschil in stand en punten, Taurus II heeft er 18 meer na zes wedstrijden, moet een voorspelling van de uitslag van deze kop – staart botsing niet al te moeilijk zijn. Wij houden het (heel gewaagd) op winst voor Taurus II.

VC Voerendaal deed het na de 4-0 thuiszege tegen Sliedrecht Sport II uit bij VC Wik minder dan de verwachtingen waren. ‘Slechts’ een 2-3 zege bij de nummer laatst. Tegenstander VV Utrecht deed juist goede zaken met een 3-1 zege op Next Volley. Maar het is wel zo dat voor Voerendaal uit hetzelfde geldt als voor Volendam uit in het voetbal. ‘Altijd lastig’. De ploeg uit de Domstad zal van goeden huize moeten komen om uit het diepe Zuiden ook maar iets mee te nemen.

Nummer voorlaatst Next Volley ontvangt Peelpush, dat vijfde staat en zeven punten meer heeft. Tegen VC Wik won Next Volley thuis, de andere duels in eigen hal werden verloren, zo ook tegen Rijswijk II dat qua positie op de ranglijst te vergelijken is met Peelpush. De ploeg uit Meijel heeft niet echt een ‘klinkt als een klok’ uitbalans. Ja,  bij VC Wik werd met 0-4 gewonnen, maar verder? Zaanstad II uit verloren, Inter Rijswijk II idem dito. Maar dat waren volgens de ranglijst teams van een ander kaliber dan Next Volley. Dus wie weet?

En als laatste krijgt EMD Tooling thuis van doen met Rijswijk II. In de beker won de ploeg uit Reuver met 1-3 van Rijswijk 1, de koploper van de Topdivisie. Je zou dus zeggen, fluitje van een cent voor de gastheren. Maar die vlieger kon weleens niet opgaan.

Natuurlijk informeren we u over de afloop van deze wedstrijden.

gh @ Vizier op Volleybal.