Vizier op volleybal

 

Raakt Set-Up ’65 H1 koppositie kwijt?

VoV, 09-11-2018. 6:30 uur. Voor de eerste keer aan kop in de Eerste Divisie A bij de mannen en dan die positie meteen weer moeten afstaan, dat ligt heel erg in de lijn der verwachtingen voor het Ootmarsumse Set-Up ’65 Heren 1. Niet dat wij de alleswetende glazenbol in ons bezit hebben en nu al kunnen vooruitzien dat de ploeg van Hans Bruins gaat verliezen, neen, zij kunnen hun koppositie zaterdag niet gewoon verdedigen en moeten toezien wat de achtervolgers doen.

In Ootmarsum is de Koale Kermis en dan wordt er alles in het werk gesteld om andere activiteiten dan kermis vieren te verschuiven naar een later tijdstip. Ofwel Set-Up Heren 1 komt niet in actie, en zal als het een beetje tegenzit zien hoe anderen de hoogste podiumplek in bezit nemen. En omdat Set-Up niet speelt, is ook rode lantaarndrager FOOX Olhaco speelvrij. Dus nog een vaststaand feit, zij zullen in het bezit blijven van dat kleinood.

Wie spelen er wel? Simpel, de rest allemaal. Zonder uitzondering moeten alle teams volop aan de bak. De eerste gegadigde om de hegemonie van Set-Up over te nemen is debutant SURFspot.nl USV Protos, de studentenploeg uit Utrecht. Zij staan tweede van boven en krijgen de tweede van onderen over de vloer. Wat de studenten de laatste weken doen is helemaal niet verkeerd. Totaal 17 punten in vier wedstrijden. Thuis nog ongeslagen, dan moet Hovoc even bijschakelen om met de zege uit Utrecht te vertrekken. Ze wonnen uit nog niet, maar met de vijfsetter bij Woudenberg en EVV waren ze er niet ver vanaf.

Tweede kandidaat om opnieuw aan de leiding te komen is AVV Keistad. Zij staan drie punten achter Set-Up ’65 en één achter Protos, maar hebben een behoorlijk lastige klus te klaren. Ze krijgen namelijk Sneek op bezoek, de nummer vijf uit de stand.  Het 3-1 verlies vorige week bij Sovoco zal een behoorlijke tegenvaller zijn geweest voor de ploeg uit Amersfoort, en dat geldt waarschijnlijk ook voor het 1-3 verlies van Sneek thuis tegen Protos. Dan zullen beide teams zich wat voorgenomen hebben. Iets dat dit verlies goed moet maken. Maar Sneek heeft nog niet echt een overtuigende uitbalans, alleen bij Hovoc werd gewonnen tot nu.

In Doetinchem staan twee debutanten tegenover elkaar. Orion Volleybal Doetinchem II en Focus 4U Woudenberg. Die kennen elkaar nog! Beide teams verloren vorige week, Woudenberg hield aan die wedstrijd nog een puntje over, Orion bleef met lege handen. Aanknopen bij de thuiszeges tegen Hovoc  (4-0) en Avior (3-1) zal de thuisploeg voor ogen hebben, terwijl Woudenberg nog maar één uitduel speelde (3-1 verlies) en dus nog maar weinig vergelijkingsmateriaal heeft. Kon er wel eens om spannen.

Uit de middenmoot van de Eerste Divisie, de nummer 4 heeft 5-15 en nummer 10 staat op 6-12,  komen de laatste twee wedstrijden van deze zaterdag. Avior krijgt Axel Claims Sovoco op bezoek. Onderling verschil in punten ééntje bij hetzelfde aantal wedstrijden. Tegen Keistad en Set-Up werd thuis precies één puntje gehaald door Avior, tegen Scylla de volle buit, maar dat is alweer even geleden. Sovoco pakte uit bij Orion II de winst (2-3) en bleef bij Protos puntloos. Ook hier kan het weleens spannend worden.

Scylla krijgt E.V.V. Bultman – Hartholt op bezoek. De ploeg uit Elburg gaf in hun laatste drie wedstrijden, inclusief de beker, geen set af. En die serie zullen ze met één willen verlengen. Scylla won thuis eerder van Olhaco en Sneek en zal daar nog een zege aan willen toevoegen. Welk team in zijn voornemen slaagt? Zondag vertellen we het u.

Natuurlijk gaan we u inlichten over de afloop van deze wedstrijden.

gh @ Vizier op Volleybal.