Vizier op volleybal

 

Kan Volley Tilburg de koppositie behouden?

VoV, 9-11-2018. 6:01 uur. In de Eerste Divisie B bij de dames staat er voor zaterdag een vol programma in de agenda. Met zware opgaven voor de drie laatste teams in de stand, alsof die al niet elke week weer voor een zware opgave staan. En de directe achtervolgers van koploper Volley Tilburg  doen natuurlijk een aanval op die positie. VC Velden, Sliedrecht II, Ledub en Activia staan ervoor in de rij te dringen.

Inter Rijswijk (12de, 6-6) speelt uit bij SOMAS / Activia (5de, 6-18) en Peelpush II (11de, 6-6) krijgt de nummer negen in de stand op bezoek. Dat is Merkala Zaanstad met drie punten boven hen staat, maar wel twee wedstrijden minder speelde. En Hyundai Peter Janssen Stravoc (10de, 6-6) ontvangt VC Olympia (6de, 4-14).  Je zou zo maar kunnen denken dat Activia en Olympia tegen deze laag geplaatste teams een makkelijk avondje tegemoet gaan, maar of dat ook echt zo is zal zich nog moeten uitwijzen.

Bij Peelpush II vs Zaanstad is er misschien ook wel sprake van dergelijke verhoudingen in het voordeel van Zaanstad, maar gezien hun achterstand in wedstrijden is dat moeilijk in te schatten. Peelpush II won dit seizoen nog niet thuis, Zaanstad won nog geen uitwedstrijd in deze jaargang.

Ledub leek de ploeg van de 4-0 uitslagen dit seizoen. Tot vorige week, toen ze bij VCN II met een 2-3 zege afscheid namen. Daarvoor hadden ze een slecht begin van het seizoen (twee  keer 4-0 verloren)  en een knap herstel (drie keer 4-0 gewonnen), waarmee ze hun 18 punten tot nu bij elkaar sloegen. Ze krijgen koploper Volley Tilburg op bezoek, dat de laatste drie wedstrijden zonder setverlies wist af te sluiten. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat het zaterdag in Budel 4-0 of 0-4 wordt, de Nevobo voorspeller houdt het op 2-3.

VC Velden is door de acht behaalde punten in de laatste twee wedstrijden opgerukt naar de tweede plaats op de ranglijst. Ze hebben 21 punten, Royal Kids Hotel kinderopvang VCN II, hun tegenstander van zaterdag,  staat er 10 op hen achter.  VC Velden verloor thuis nog niet, ze stuurden Peelpush II, Zaanstad en Ledub met een nederlaag naar huis. VCN II haalde één puntje in een uitwedstrijd tot nu, waardoor voor ons VC Velden de favoriet voor de winst is.

Bij Sliedrecht Sport II waren de laatste twee thuiswedstrijden uiterst succesvol. Die leverden 10 punten op. Peelpush II en VCN II bleven met lege handen. Tegenstander VollinGo sprokkelde bij VCN II twee puntjes, meer wedstrijden speelden ze nog niet buiten Gouda in dit seizoen, zodat het moeilijk is een inschatting te maken van wat ze in vreemde hallen kunnen presteren. Of Sliedrecht voor de derde opeenvolgende keer de volle buit in eigen hal zal pakken? De Nevobo denkt niet gezien haar 3-1 voorspelling.

Natuurlijk gaan we u zondag informeren hoe het allemaal is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal.