Vizier op volleybal

 

Derby’s en toppers in Eerste Divisie A (v)

VoV, 8-11-2018. 5:55 uur. Voor aanstaande zaterdag is er in de Eerste Divisie A bij de dames een streekderby, een provinciale derby en zijn er verder twee toppers. Een tussen de nummer één en twee van de ranglijst en één tussen de nummers laatst en voorlaatst aan de andere kant in de stand. En Springendal Set-Up ’65 en Krekkers hebben besloten hun duel i.v.m. de Koale Kermis te verschuiven naar een meer passende datum.

De Twentse streekderby gaat tussen Dynamo Tubbergen en Rosstars. De debutant uit Rossum staat met 16 punten er 7 voor op de gastheer uit Tubbergen. Beide ploegen boekten afgelopen week tevredenstellende resultaten, Dynamo kwam met twee punten uit Sneek terug, Rosstars nam er vier uit Zwolle mee,  Dynamo won thuis met 3-2 van VCV maar verloor in hun nieuwe hal met 0-4 van Sudosa en met 1-3 van WVC. Rosstars won uit ook met 2-3 van VCV en met 1-3 van Zwolle II, maar leed tegen Sudosa een 4-0 nederlaag in Assen. Ondanks het verschil in stand zouden teams behoorlijk aan elkaar gewaagd kunnen zijn.

De provinciale derby gaat tussen VC Bolsward (8ste met 5-10) en VC Sneek II (3de met 6-24). Bolsward leed uit twee 4-0 nederlagen op rij, waaraan een 4-0 zege op thuis op Tjoba voorafging.  Sneek II won uit van Rosstars, VC Zwolle II en Krekkers, ofwel ze verloren uit nog niet. Thuis overigens ook nog niet, hetgeen hen mede vanwege de stand tot de favoriet voor dit duel maakt.

De topper in deze divisie is het duel tussen Autoschade Kuiper / D.B.S., de nummer twee in de stand, tegen koploper Koffievoordeel.nl Sudosa – Desto. Onderling verschil met hetzelfde aantal wedstrijden is twee punten. D.B.S. is nog ongeslagen, Sudosa leed een gevoelige nederlaag van 3-1 bij hun eerdere bezoek aan Friesland, bij Sneek II. Of ze dat smetje zaterdag kunnen uitwissen?

De topper onderin is Hake Tjoba (11de, 6-4) tegen VC Zwolle II (12de , 5-1). De stand en de punten zeggen alles over het belang van de wedstrijd. Geen van beide teams kan zich eigenlijk veroorloven om punten te morsen, om niet al heel vroeg in het seizoen met ruime achterstand op een plaats te blijven staan waar eigenlijk geen enkele ploeg wil staan. De kloof naar de derde van onderen is voor Tjoba vijf punten en voor Zwolle al acht punten. Dus.

Weghorst Makelaardij WVC Volley uit Wierden ontvangt Heva VCV uit Varsseveld. Twee middenmoters in de stand. Thuis in Wierden wil het nog niet zo lukken om de punten te sprokkelen. Tegen Bolsward en Set-Up II werd het 2-3, terwijl VCV uit ook nog niet echt potten breekt. Al was de 3-2 bij D.B.S. zeker niet slecht.  Zeker is wel dat een van beide teams zal breken met de thuis- / uit historie van dit seizoen.

Natuurlijk gaan we u zondag informeren hoe het allemaal is afgelopen.

gh @ Vizier op Volleybal.