Apollo 8 D2 pakt de volle buit in Varsseveld

VoV, 09-12-2019. 5:23 uur. Na kilo’s pepernoten, schuimpjes en chocoladeletters achterover te hebben geslagen, mochten wij ons dit weekend weer representeren. Dit keer in Varsseveld. 45 minuten onderweg dus tijd genoeg om even wat te kletsen, bijvoorbeeld over wokpannen. Heel interessant. Dus… Eindelijk beland in Varsseveld. Tactisch plan nog even doorgenomen en gaan!

De beelden zijn helaas pas vanaf de tweede set opgenomen, want de eerste set was toch wel de beste set. Onze spelverdeler, Bente Wieffer, verdeelde de setjes heel mooi waardoor de aanvallers de bal snel af konden maken. De pass ging goed, het spel was erg zorgvuldig en rustig tegelijk. Een erg fijne set om mee te beginnen. VCV kwam er totaal niet doorheen en het werd 13-25 voor Apollo.

De tweede set begon meteen al lastiger. We begonnen met wat moeilijkheden in de pass en daarna volgden er twee opstellingsfouten. Dit zorgde voor enige onrust aan onze kant en een achterstand. Deze achterstand hielden we bijna de gehele set. We waren een stuk slordiger, maakten met name veel serve fouten waardoor we ons ook niet in de wedstrijd konden spelen. Daarnaast leverde VCV een goede servedruk, waardoor we het in de pass ook moeilijk kregen. De serveserie van Marije ten Brinke aan het eind van de set zorgde er met name voor dat het nog spannend werd. We wisten op het nippertje de set binnen te slepen met 24-26.

Het begin van set ging ook weer wat moeizamer. De pass lag niet goed, verdedigend kregen we het moeilijker en zo kwam VCV meer in het spel. Als daarnaast de serve ook niet goed is, wordt het wel heel lastig. Op een gegeven moment stonden we 9-4 achter. Aan onze kant kwam er een dubbele wissel. Minke Vos en Lisa Louwrink kwamen in het spel. Minke Vos kwam gelijk met een goede serveserie van 3 punten achter elkaar. Dit zorgde voor wat meer vertrouwen in het spel. We kwamen weer op voorsprong. Bij de stand van 11-12 knalden twee speelsters van VCV tegen elkaar op, waardoor een speelster het veld geblesseerd moest verlaten. Beide teams speelden niet denderend. Er werden veel fouten gemaakt, maar wij maakten tussendoor net wat meer punten dan VCV. De serve van Imke zorgde voor wat moeilijkheden aan de kant van VCV en we konden de stand wat meer uitbreiden. Aan het eind van de set waren we beter en wisten we de set binnen te slepen met 17-25.

De vierde en laatste set begonnen we beter. Met simpel spel wisten we uit te lopen naar een stand van 5-10. VCV maakte het ons makkelijker doordat ze zelf meer fouten gingen maken. Hier konden wij van profiteren. Na een goede serve van VCV, kregen wij het even moeilijk in de pass en kwam VCV iets dichterbij. Bij de stand 10-13 nam Thijs Prins een terechte time out om de boel tot rust te laten komen. Dit pakte uiteindelijk goed uit, want de voorsprong werd groter. De drive en agressie van VCV was weggezakt en wij konden makkelijker scoren. Op de stand 18-24 nam onze coach nog even een time out, waarna een fout serve volgde van VCV. Met het laatste puntje voor Thijs, wisten we de laatste set te winnen met 18-25.

Na tijden weer een 4-0 overwinning. Het spel wordt weer beter, na een paar vermoeiende wedstrijden. Hopelijk kunnen we dit spel volgende week ook weer laten zien. En dan zit je ook alweer bijna op de helft van het seizoen. Wat mogen we tevreden zijn met onze tweede plek. Met een trots gevoel gaan wij volgende week onze laatste wedstrijd van 2019 spelen. En dat wordt een bijzondere, want onze midspeelster Lindy Donker komt tegenover haar grote zus te staan, Laury Donker, die midspeelster is bij Krekkers. De battle of the sisters! Komt dat zien, volgende week zaterdag 14 december om 16:15 uur in de veste!

gh @ VoV, verslag van Diede Spekreijze, Apollo 8 Dames 2. Foto Rudy van ’t Rood.