Eindelijk winst voor Dash dames 1

VoV, 09-12-2019. 5:28 uur. Zaterdag 7 december speelden de dames van Dash hun laatste thuiswedstrijd van het jaar. Ditmaal mochten ze aantreden tegen VC Zwolle dames 2, nummer 11 op de ranglijst. Gedreven en vol goede moed begonnen de dames aan de wedstrijd om hun publiek op mooi en aanvallend spel te trakteren.

De eerste set begonnen de dames met veel eigen fouten en waren ze niet scherp genoeg. Het team liet te makkelijk over zich heen lopen. Tevens wist het team nog geen raad met het grote blok van de uitploeg. Dit resulteerde in een forse achterstand van 8-17. Naarmate de set vorderde, wisten de dames steeds beter om gebruik te maken van het blok. Daarbij bracht de goede service van Anouk Nijbroek Dash terug naar een stand van 19-18. VC Zwolle was niet van plan om deze set zomaar gewonnen te geven na de voorsprong en bracht de stand naar 19-23. Een bloedstollende ontknoping van de eerste set resulteerde in 28-26.

De eerste set was binnen voor Dash. Het goede spel aan het eind van de eerste set wisten de dames aan het begin van de tweede set niet meteen door te zetten. Hierdoor kwam Dash weer achter, dit keer met 3-9. De thuisploeg wist zich te herpakken. Het spel werd beter en het team ging weer gelijk op met de uitploeg. Er werd weer gebruik gemaakt van het grote blok van de tegenstander. De dames van Dash haalden deze set binnen met 25-21.

Set 3 begon Dash met geweldig spel. De pass lag goed. Op de goede serve serie van Lot Meijer had Zwolle geen antwoord. Het resultaat; de set werd met 25-10 gewonnen en hiermee was ook de eerste winst voor Dash binnen. De dames wisten dat Zwolle niet van plan was om zomaar alle punten in Vorden te laten.

Ze moesten daarom ook in set 4 vol aan de bak. Ook in deze set liepen de teams weer gelijk op, het was een mooi gevecht. Toch wisten de dames uit Vorden de winst naar zich toe te trekken (26-24). Voor het eerst dit seizoen waren de volle 5 punten binnen en kon het Vordens volkslied worden gezongen.

Volgende week zaterdag, 14 december, speelt Dash dames 1 haar laatste wedstrijd van het jaar uit in Sneek om 16:00 uur. Ze hopen het spel van deze wedstrijd te kunnen voortzetten om ook punten te pakken tegen VC Sneek dames 2.

gh @ VoV, verslag door Amke Pasman, Dash Dames 1.