Apollo 8 en Sliedrecht Sport samen aan kop

VoV, 17-10-2021. 7:45 uur. Na de wedstrijden van gisteren gaan Apollo 8 en Sliedrecht sport met 9 punten na drie wedstrijden aan de leiding. Dan volgt VCN met 8 en Team 22 met 6 punten. Deze vier ploegen zijn nog ongeslagen, Team 22 speelde pas twee wedstrijden.

Gisteren was er een duidelijke zege voor Apollo 8 tegen Regio Zwolle Volleybal. In Borne werd het 3-1 via 25-11, 25-13, 19-25 en 25-19. Rianne Vos en Iris Reinders waren bij de teams de topscorers. Rianne met 16 en Iris met 13 punten. Apollo had vooral veel overwicht met de blokpunten (15 om 5)

In de eerste twee sets liep Apollo 8 gestaag bij Zwolle weg (10-4, 16-10) en gunde de bezoekers na 18-11 geen puntje mee. In de tweede set eenzelfde beeld (8-1, 15-5) waarin na 20-11 een 25-14 eindstand volgde. Zwolle vocht zich in de derde set van 6-2 en 13-8 achter naar 17-19 en wist vervolgens het voordeel aan hun kant te houden. In de vierde set maakte Apollo het verschil van 13-8 naar 17-8 zo groot dat ze de set met 25-19 konden uitspelen.

Sliedrecht Sport was in drie sets klaar met VV Utrecht (foto boven). Via 25-20, 25-21 en 25-17 gunde de thuisploeg haar voormalige spelverdeelster  Ana Rekar geen setje. Jolijn de Haan (19 punten) en Christie Wolt (9 punten) werden bij de landskampioen de topscorers, bij de bezoekers waren dat Lisa Harmsen (9) en Marit Pasterkamp (8). In de 54 om 39 eigen score zaten 12 om 3 aces.

VC Sneek had in de eerste set de nodige moeite met Voltena, hetgeen ook uit het scoreverloop bleek. Van 6-5 naar 6-9 werd het gaatje geslagen, waarna Sneek steeds in de achtervolging bleef. Bij 18-19 hadden ze de aansluiting, verder kwamen ze niet.  De set ging met 23-25 naar Voltena.

In de tweede en derde set was Sneek de betere ploeg. In de tweede maakten ze het verschil van 9-7 naar 13-7 en bouwden dit uit naar 25-14. In de derde set werd 15-15 een 19-15 tussenstand en ging de set daarna met 25-19 naar de thuisploeg. De laatste set was met 25-22 voor Sneek. Bij 20-20 had Voltena nog kans op een tiebreak, die werd via 23-20 naar 25-22 door Sneek om zeep gebracht.

Britt Schreurs en Roos van Wijnen werden met 16 en 15 punten de topscorers bij de thuisploeg, bij de gasten waren dat Rianne Stok en Lynn van Mill met 15 en 14 punten.

Set-Up ’65 kon aan het behaalde punt van afgelopen woensdag er gisteren niet nog één of meerdere toevoegen. SV Dynamo had in de tweede en derde set de betere finale en maakte met 23-25 en 24-26 de 25-19 uit de eerste set ongedaan. Om vervolgens met 15-25 de zege te pakken.

Set-Up stond in de tweede set met 20-19 voor, kreeg toen een serie van vijf punten tegen die het verlies aankondigden. In de derde set maakte de thuisploeg een 11-17 achterstand bij 19-19 ongedaan, ze namen een 20-19 voorsprong, maar trokken uiteindelijk met 24-26 aan het kortste eind.

VCN heeft haar derde zege van het seizoen tegen Peelpush behaald. Het werd 3-2. Teams wonnen om beurten een set, te beginnen bij VCN met 25-21 en zij eindigden met 15-13. De derde was met 25-14 voor VCN. Peelpush pakte het ene puntje via 23-25 en 21-25 in de tweede en vierde set.

Laura Kerkhof van VCN werd met 19 punten de topscorer bij VCN. Celine Keijsers maakte de meeste punten, totaal 20 voor Peelpush. Met o.a. 66 om 51 punten in de aanval en 17 om 10 voor blokpunten haalde VCN de 85 om 64 betere eigen score.

Sneek staat vijfde met 6 punten. De stand na de top 5, zoals genoemd, kan vandaag nog wijzigingen ondergaan. FAST en Eurosped spelen namelijk vanmiddag nog tegen elkaar.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Jan Bredewoud.