Vizier op volleybal

 

Apollo 8 H1 naar hekkensluiter in Twello

VoV, 23-11-2018. 6:25 uur. Voor de mannen van Apollo 8 Heren 1 staat aankomende zaterdag weer eens een uitwedstrijd op het programma. Na de 3-2 overwinning in de derby van het Oosten, mogen we zaterdag op bezoek bij de rode lantaarndrager van de 2de Divisie, Voorwaarts uit Twello.

Afgelopen week dus speelden we de derby tegen de mannen uit Rijssen. Op voorhand probeerde Rivo ons zand in de ogen te strooien door te zeggen dat ze verre van compleet zouden zijn. Tijdens de warming-up bleek dat ze slechts 1 speler misten. We lieten ons in de eerste set niet gek maken en wonnen overtuigend met 25-12.

Dan zou je zeggen, dat wordt een makkelijke en snelle wedstrijd. Helaas bleek het anders te gaan, vanaf de 2de set ontpopte de wedstrijd zich tot een spannende derby. Rivo begon beter te draaien en pakte met 22-25 de 2de set. Ook de 3de set begon Rivo voortvarend met een 7-14 voorsprong. Vanaf dat moment begonnen wij weer beter te spelen en denderden over Rivo heen met 25-18. We waren echter niet scherp genoeg in de 4de set om de wedstrijd met 3-1 winnend af te sluiten, met 23-25 kaapte Rivo het 2de punt uit Borne weg.

In de 5de set konden we snel een voorsprong pakken die we niet meer weggaven. Met 15-9 behaalden we weer een overwinning en blijven we ook thuis ongeslagen. Toch heerste na afloop niet echt een euforische stemming omdat we het gevoel hadden dat we zelf punten hadden laten liggen. Dit gevoel werd wat minder toen we later zagen dat directe concurrenten Cito en Rebelle beide verloren. We staan namelijk weer alleen aan kop met een voorsprong van 2 punten.

Maar eigenlijk zegt dat op dit moment nog niks. De top 5 staat op 5 punten van elkaar wat het een ongekend spannende competitie maakt. Als we aan kop willen blijven, en zelfs uit willen lopen op concurrenten, zullen we aanstaande zaterdag op bezoek bij Voorwaarts alle punten mee terug naar Borne moeten nemen.

En dat zal zeker een pittig karwei worden. Voorwaarts is een ervaren team dat tegen andere teams al geregeld een setje (of meer) heeft afgesnoept. Ze zullen dan ook zeker tot op het bot gemotiveerd zijn om hetzelfde te doen tegen de huidige koploper.

Aan ons de taak om zaterdag weer ons eigen niveau te halen zodat we de punten mee terug kunnen nemen naar Borne. En vervolgens achterover leunend kijken wat de concurrentie doet. Om 14.30 begint de wedstrijd in Sporthal De Jachtlust in Twello. Tot zaterdag!

gh @ VoV, voorbeschouwing van Tijmen Reinders, Apollo 8 Heren 1.