CL: Verlies Nederlanders met Maaseik en Modena

VoV. 23-11-2018. 6:17 uur. Gisteravond kwamen er nog een drietal Nederlanders in actie in de eerste ronde van de poulefase van de Champions League. Maaseik speelde in Berlijn en in Italië stond het Italiaanse onderonsje tussen Civitanova en Modena, een replay / revanche van de competitiewedstrijd van een paar dagen geleden, die toen uit met 2-3 door Civitanova werd gewonnen, op het CL-programma .

In Berlijn, waar standaard veel toeschouwers op de tribune zitten, nu waren het er op 51 na  4.000, waren BR Volleys en Maaseik aan elkaar gewaagd. In de eerste set was er bij de big points nog niets beslist.  Berlijn ging met 21-20 aan de leiding en kon de set met 25-23 binnen halen. In de tweede sloegen ze na 16-14 een gaatje van vier punten (21-17) en konden dit vasthouden, resulterend in 25-22 setwinst.

Maaseik, met Jelte Maan en libero Just Dronkers in de ploeg, pakte de derde set. Ze hadden een uitstekend begin dat via 2-8 uitmondde in een 8-16 stand. Dat verschil slonk wel, maar uiteindelijk was de 18-25 ruim voldoende om de spanning in de wedstrijd te houden. BR Volleys draaide de gang van zaken in de vierde set om, nam een 16-13 voorsprong en tilde die via 21-16 naar een 25-18 setzege. En dus een 3-1 wedstrijdzege.

Jelte Maan scoorde 15 keer, Just Dronkers hield 24 opslagen van Berlijn van de grond. Jolan Cox van Maaseik werd de topscorer van de partij. BR Volleys maakte het verschil blokkerend met totaal 14 om 9 blokpunten. Aanvallend was de score met 49 om 49 gelijk en het ene ace dat ze meer maakten viel weg tegen het ene puntje meer in de foutenlast.

Civitanova won met 3-0 van Modena. Daar was het vooral in de tweede set met 30-28 tumultueus. Dat kan ook niet anders als volleybal ego’s als Zaytsev, Juantorena, Bruno en Sokolov voor meer dan 4.000 fans tegenover elkaar staan. De eerste en derde set won Civitanova met 25-22. Wessel Keemink had een serve-invalbeurt bij Modena. Luuc van der Ent stond niet op het match report.

Een voordelig verschil van 5 punten op de eigen score via serve en aanval en een lager foutenlast van 3 punten maakten aan de streep het verschil tussen winnen en verliezen. Juantorena scoorde 19 keer, Zaytsev 16 keer.