Apollo 8 H1 ongeslagen in november!

VoV, 03-12-2019. 9:48 uur. Zaterdag 30 november speelden we de vierde wedstrijd in november en de derde vijfsetter op rij, en sloten ook deze winnend af. Na zo’n twee uur en een kwartier volleyballen tegen de gasten van EVV konden we drie punten bijschrijven. Tegen de ervaren Elburgers, die vorig jaar al hoog in de competitie meedraaiden, speelden we collectief een erg sterke wedstrijd, met eigenlijk alleen in de vierde set een kleine dip.

Met een wat gehavende selectie (Rob Sauer en Saul Geverink geblesseerd, Jarek Sobczynski ziek) begonnen we aan de wedstrijd. Meteen werd de succesformule van de laatste weken goed opgepakt: hard werken met elkaar, met name in de verdediging. Alleen bleef de aanval wat achter, de kansen werden te weinig benut. Bij EVV konden de aanvallers goed in stelling worden gebracht en zij liepen dan ook gestaag uit, totdat op service van Bas Haar de passing haperde en het spel makkelijker te lezen was voor ons. Uiteindelijk moest er een liberowissel bij de gasten aan te pas komen, maar we waren weer compleet bij en een spannende eindfase begon, waarin wij net niet konden doordrukken en zo de set met 30-32 verloren ging.

Het recept voor succes was in ieder geval duidelijk; als de goed draaiende middenas van EVV ontregeld kon worden, werd het spel een stuk eenvoudiger. Casper Haanappel pakte deze opdracht met zijn service goed op, en zorgde weer voor een lange serie punten. Tel daar de goed opgestelde blokkering en verdediging bij op, en een ruime overwinning was in de maak: 25-20.

In de derde set gingen we op dezelfde weg verder. Robbin Hertong en Bas Haar hadden de zaken passend goed op orde, waardoor alle aanvallers goed in stelling konden worden gebracht en zo hun punten mee konden pakken. Jelle Clemens kwam er op de diagonaal vaak hard door, en Tijmen Reinders, die in de tweede set van de diagonaal naar de buitenkant was verhuisd, werd luid toegezongen door zijn fans van Harambee die na hun wedstrijd waren blijven hangen. De 25-19 betekende een 2-1 voorsprong.

Set vier was toch weer een kleine terugval naar onze oude (slechte) gewoontes. Veel ballen werden in de blokkering geslagen, de service ging vaker fout of was makkelijker waardoor het blokkerend en verdedigend ook moeilijker werd. Ook wissels konden het spel niet meer keren, en na de 18-25 konden we ons opmaken voor de derde vijfsetter op rij. Over optimaal gebruik maken van het inschrijfgeld gesproken!

Of het de ervaring in de vijfsetters was, het feit dat wij gewoon nog wat meer energie over hadden of een combinatie van vele factoren, wie zal het zeggen. Het publiek ging er nog een keer goed achter staan, aanvallend kwamen we weer tot scorende oplossingen en ook de service ging weer een stuk beter. Meteen werd een voorsprong gepakt en deze werd niet meer uit handen gegeven. Met 15-11 pakten we de overwinning in wat misschien wel gemiddeld onze beste wedstrijd tot nu toe was. In ieder geval heeft het publiek kunnen genieten van vijf sets behoorlijk goed volleybal!

We kunnen in ieder geval zeggen dat niet alleen qua resultaat, maar ook qua niveau de stijgende lijn na het teamgesprek begin deze maand is ingezet. Vanuit een stabiele pass alle aanvalsopties benutten, en als we dan ook nog goede servicedruk weten te leveren kunnen we met onze hoge blokkering en hardwerkende verdediging dus ook winnen van teams als EVV en Olhaco, waar wij het historisch gezien altijd heel lastig tegen hebben gehad.

Komende zaterdag mogen we op reis naar het hoge Noorden, naar “reuzendoder” VC Sneek. Of wij met onze (ietwat vertekende) vierde plek nu ook bij de reuzen horen of nog niet, we gaan het zaterdag zien!

gh @ VoV, verslag en foto van / via Bas Haar, Apollo 8 Heren 1.