Apollo 8 H1 succesvol in topper vs VoCASA

VoV, 08-10-2018. 6:00 uur.  Zoals u wellicht weet is Apollo 8 Heren 1 dit seizoen uitstekend begonnen. Twee maal werd er met de maximale score gewonnen (4-0 tegen VVH en 4-0 tegen BVC ’73) en afgelopen week mochten de heren de ranglijst aanvoeren. Tegenstander van dit weekend was VoCASA Heren 2, een team dat in de eerste twee wedstrijden nog maar één set had laten liggen. Op papier een topper, en direct een belangrijke test voor de mannen uit Borne.

Tegenvaller afgelopen week was het uitvallen van Tijmen in de wedstrijd tegen BVC. Vervolgens bleek ook dat Tobias teveel last had van zijn lies en hij deze wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan. Als klap op de vuurpijl bleek ook Martijn niet topfit en werd uit voorzorg direct geschakeld door de technische staf. Oud gediende Erwin mocht mee naar Nijmegen om de bank te verdedigen.

Ondanks de diverse blessures was libero Robbin deze zaterdag wel van de partij, waardoor Bas aan de buitenkant kon starten. Samen met Casper, Mats, Rob, Coen en Morris ging rond de klok van vier de eerste bal over het net. Over deze eerste set kunnen we kort zijn. Er werd slap, onnauwkeurig en zonder strijd gespeeld, waardoor VoCASA direct het initiatief had. De achterstand van Apollo werd groter en groter, waarbij ook enkele wissels niet bleken te helpen. Na een 21-9 achterstand werd de schade nog enigszins beperkt, maar werd de eerste set verloren met 25-16.

Nieuwe set, nieuwe kansen. Aan het begin van deze set bleek al direct dat Apollo er vol voor wilde gaan. Een snelle voorsprong werd uitgebouwd naar 6-10 in Borns voordeel. Deze voorsprong werd eigenlijk de hele set vastgehouden, maar bij de 22-22 was het toch weer gelijk. De thuisploeg leek ook in deze set aan het langste eind te trekken, maar door enkele rake klappen en uitstekend verdedigend werk ging deze set toch nog overtuigend naar Apollo. 22-25 en de stand was weer in evenwicht.

In de derde set leek de wedstrijd volledig gekanteld. Waar in de eerste set Apollo geen vuist wist te maken, sloeg de thuisploeg nu geen deuk in een pakje boter. Veel onnodige fouten en door de goede servedruk en blokkering van Apollo werd VoCASA weggespeeld. Een enorme voorsprong (14-22) stond op het scorebord en de set werd professioneel uitgespeeld. Er was nog een kleine opleving van de Nijmegenaren, maar met 21-25 ging de derde set naar Bornse kant; 1-2 voor de bezoekers.

Laatste set? Of moest deze wedstrijd beslist worden in een vijfsetter? Het antwoord liet even op zich wachten en bij 14-14 was de stand wederom gelijk. Vanaf dat moment ging het echter snel en gaf Apollo vol gas. Blokkerend, aanvallend, verdedigend, maar vooral in de service begon het uitstekend te draaien. Het niveau was hoog en VoCASA had hier geen antwoord op. Vol enthousiasme werd met goed spel de overwinning binnengehaald door Apollo. Met 18-25 was het overduidelijk: de topper is in Borns voordeel beslist!

Door deze 1-3 overwinning gaat Apollo nog steeds aan kop in de 2e divisie, samen met Cito uit Zeist. Aanstaand weekend gaan de mannen proberen de ongeslagen status te behouden en komen de studenten van Heyendaal op bezoek. Om 16:00 wordt er gespeeld in de thuishal die omgetoverd zal worden tot OktoberVeste!

Heren 1 ziet iedereen graag in lederhosen of dirndl om ze naar de overwinning te helpen. Aansluitend spelen ook de dames in hun Eredivisie thuisdebuut. Afgelopen zaterdag zag Heren 1 ze al het eerste punt halen in Gennep, maar aankomend weekend gaan de mannen ze met de rest van het publiek naar de eerste overwinning schreeuwen!

gh @ VoV, verslag van Abe Talsma, Apollo 8 Heren 1.