Apollo 8 H1 verliest spannende wedstrijd

VoV, 15-10-2019. 19:37 uur. Voor de lange mannen van Apollo 8 heren 1 stond afgelopen zaterdag weer een uitwedstrijd op het programma. Ditmaal mochten we op bezoek in Nijmegen bij VoCASA Heren 2, niet geheel een onbekende voor ons. Zo speelden we reeds vorig jaar tegen elkaar in de 2de divisie (3-1 winst en 3-1 verlies) als ook in de voorbereiding op het huidige seizoen. In deze voorgaande wedstrijden bleek al wel dat het doorgaans spannend potjes zijn. Gesterkt door de 4-0 thuisoverwinning tegen Woudenberg Heren 1 gingen we dan ook vol goede moed richting Nijmegen.

De eerste set begonnen we echter te afwachtend, waarbij VoCASA gelijk het initiatief naar zich toe trok. De overtuiging en de afstemming ontbrak om echt lekker in ons spel te komen. Tel daarbij op het (gebrek) aan werken voor elkaar en beetje bij beetje vergrootte VoCASA de voorsprong met goed spel en enkele rake klappen. Met 25-15 werd de eerste set overtuigend gewonnen door de thuisploeg.

In de 2de set werd het spel aan onze kant iets beter, maar het was (nog niet) genoeg voor de setwinst. Het leek en voelde alsof de overtuiging ontbrak om echt 100% voor de score te gaan, maar beetje bij beetje kwamen we wel wat beter in ons spel. De 2de set werd dan nog wel verloren met 25-20, toch begonnen we de 3de set met goede moed gezien het stijgende spelbeeld.

De 3de set bleek een kantelpunt in de wedstrijd te zijn. Tot boven de twintig punten gaven beide teams elkaar niks toe, tot op 26-27 het 2de setpunt door ons verzilverd werd. Met 26-28 brachten we de stand terug naar 2-1 en de spanning terug in de wedstrijd. Deze setwinst gaf ons de spreekwoordelijke vleugels en zorgde misschien bij VoCASA wel voor de nodige verlamming. Waar zij nog in de eerste set over ons heen walsten, gebeurde in de 4de set het tegenovergestelde. Met goed spel en mooie gescoorde ballen speelden we een erg sterke set. Met 25-14 was de 4de set voor ons, een tiebreak moest dus een beslissing geven.

En prompt in de 5de set waren de rollen omgedraaid, binnen no time stond er een 7-2 voorsprong voor VoCASA op het scorebord. Het zag er dan ook naar uit dat de wedstrijd voor ons als een nachtkaars uit zou gaan. Het lukte ons toch om de rug nog een keer te rechten en terug in de wedstrijd te komen. Op 10-10 was het weer gelijk en ontpopte zich een spannende slotfase. VoCASA was hierin iets scherper en pakte de beslissende set met 15-13.

Een 3-2 verlies dus, maar toch met een redelijk positief gevoel de wedstrijd afgesloten. We hebben in de 3de en 4de set geknokt voor de punten en met goed spel ook verdiend een 5de set afgedwongen. Dat we deze net niet hebben kunnen pakken is jammer, maar het laat wel zien dat we een goed niveau neer kunnen zetten. Het is dan ook zaak om keihard te blijven werken en zo ook gedurende wedstrijden langer en constanter een goed niveau te halen.

Dit zal dan ook de focus zijn deze week op de training, want aanstaande zondag (!) wacht alweer de volgende tegenstander. Orion Volleybal Doetinchem Heren 2 komt op bezoek in de Veste en dit beloofd weer een spannende wedstrijd te worden waarbij we alle steun kunnen gebruiken. Aanstaande zondag zal de eerste bal om 14:30 over het net vliegen, tot dan!

gh @ VoV, verslag van Tijmen Reinders, Apollo 8 Heren 1.