Kelly (SV Dynamo) proeft een zure nasmaak

VoV, 15-10-2019. 19:52 uur. Zaterdag mochten wij in Capelle aantreden tegen koploper (en titelkandidaat) VCN D1. Na de matige prestatie in eigen huis vorige week tegen US D1 konden we hier vrij invliegen met een flinke dosis gretigheid. Wij willen naar de Top 6 en willen niemand ongeschonden laten. Dat heeft VCN geweten.

De eerste set knalden we er flink op los door passend goed werk van Nikky. Caya en Joyce waren deze set samen goed voor 10 punten en met de 4 aces van Kelly en Yolenthe lijkt er op papier niks aan de hand. Toch komt de eerste time-out op naam van Dynamo. Een 15-14 achterstand door negen eigen fouten, we maakten het onszelf weer onnodig moeilijk. Na een serviceserie van Kelly de 18-19 voorsprong. De eigen fouten lieten we links liggen en na een ace van Yolenthe en een puntje van de coach stond er toch gewoon 21-24 op het bord. Op het tweede setpoint maakt Joyce het af over de pipe: 22-25 en de 0-1 voorsprong. Dit smaakt naar meer en Kelly kan het proeven.

Set 2 starten met dezelfde basis en op een score van 9-9 had VCN nog geen eigen punt gemaakt. 4 servicefouten, 3 aanvalsfouten, een passfout en een netfout aan onze zijde hielden VCN in leven. Vrijwel elke set-up die we aanvallen resulteert in een punt, terwijl VCN de bal bij ons niet op de grond krijgt. Op de service van Maureen Weernekers wist VCN dan toch zelf het gat te slaan en zo stond er 20-15 op het scorebord. Op 22-16 de foutservice van VCN en de kanteling in de set. Zoals Orion ook heeft mogen proeven kom je niet zo makkelijk van ons af. Na een mooi nekje van Heleen en een ace van Caya kwamen wij terug tot 24-22.

Noa werd in het veld gebracht voor Caya en promt serveert VCN fout. En dan ben je 16 jaar en heb je twee coaches die bedenken dat jij wel even mag serveren op setpoint voor de tegenstander. Lianne in het veld voor Heleen en na een eindeloze rally de netfout van VCN 24-24. Vervolgens een aanval van VCN die in het net beland (24-25) en tot slot de tipbal van Joyce 24-26 en een 0-2 voorsprong. Het zit wel goed met die zenuwen van onze puber. Het eerste puntverlies dit seizoen voor VCN is een feit, maar wij willen meer en Kelly proeft de overwinning al.

Never change a winning team, dus bij ons dezelfde opstelling. VCN wisselt bijna het hele team: nieuwe setter, nieuwe midden, andere passer-loper en een andere diagonaal. Met succes want de wedstrijd kantelt in het voordeel van de koploper. VCN levert meteen veel servicedruk en op 8-2 de eerste time-out bij Dynamo. Op 12-6 de dubbele wissel met Sam en Noa. Een prachtig killblock van Noa laat 12-9 noteren en op de service van Joyce zitten we weer volledig in de wedstrijd, 12-11.

Op 14-14 komen we gelijk, maar door slordigheid aan onze zijde en de sterke aanvallen van VCN maken dat we geen grip meer hebben op de wedstrijd. Op 22-17 komt Lianne nog voor Caya. Ze levert meteen een goede pass waarop Yolenthe nog maar eens een omloopbal bij VCN door de vloer jaagt. Een mooi killblock op Caya maakt de 25-20 voor VCN. Deze set levert een zure smaak op bij het proeflokaal van Kelly.

De vierde set vertoonde hetzelfde beeld. Wij wisten de aanvallen van VCN nauwelijks te stoppen en kregen zelf moeilijk de bal op de grond. Tot 11-11 is ook dit weer een spannde set en voor de objectieve kijker is het een spektakelstuk vol emotie. De uitgeslagen bal van Caya betekende het begin van het einde. Op de service van Tess Bekkering loopt VCN uit tot 19-11. Verschillende wissels aan onze zijde konde het tij niet keren en op 25-14 was het snel gedaan.

Dan maar weer een vijfde set. Het begint nu al wat zuur te smaken..
Omdat we VCN een eerlijke kans wilden geven deze set begonnen we met een stand van 10-2. Melissa kwam in het veld voor Nikky, Noa voor Cay en Lianne voor Joyce. Met een bijzondere pipe van Lianne kwam de score op 10-4 en de ace van Heleen maakte 10-5. Gevolgd door een mooi killblock van Yolenthe en een harde bal rechtdoor van Kelly kwamen we op 11-7. Vervolgens het killblock van Lieke en een schitterende omloopbal van Yolenthe: 12-10.

Een bekeken tipbal van Kelly gevolgd door een ace van Noa: 12-12. Op 13-12 werd de aanval van Lianne door een soort betonblok tegengehouden en de eerste 2 matchpoints voor VCN: 14-12. Te beginnen met een puntje voor de coach gevolgd door een aanval van Lianne door het gat in het eerder genoemde betonblok en de stand gelijk op 14-14. Yolenthe doet wat ze moet doen en zet de stand met een ace op 14-15. Daarna vergeten hoe ze dat deed en de foutservice bracht de stand op 15-15. De foutservice van Lieke maakte 17-16 en VCN maakt het af met een ace: 18-16. De overwinning kunnen proeven, maar we moeten met goed spel genoegen nemen met 1 puntje.

MVP deze week was Heleen van der Heijden, gevolgd door haar collega op het midden; Yolenthe.

Aanstaande zaterdag spelen we om 16.30 uur thuis tegen de #4 van de Topdivisie: VoCASA D1. Een weerzien met onze libero van vorig jaar en wat extra gretigheid vanaf onze zijde. Gewoon drie punten in Apeldoorn houden en ons nestelen in het linkerrijtje. Wij zijn er klaar voor!

gh @ VoV, tekst Michael Beugelsdijk, foto Imré Csany.