Set-Up veegt TTPA met 0-3 van het veld

VoV, 15-10-2019. 21:24 uur. Vanavond werd gespeeld TTPA vs Springendal Set-Up ’65. Als voorwedstrijd voor het volleybalgeweld van morgenavond. Beide teams zijn vorig weekend prima begonnen, beide boekten een (onverwachte) overwinning in vijf sets.

‘Leren presteren’ noemde TTPA trainer Avital Selinger een onderdeel van zijn missie om van de talenten topsporters te maken. In Zwolle won zijn ploeg met 2-3 dankzij goed aanvallend werk, een prima verdediging en een sterk blok. Hun gasten van vanavond serveerden afgelopen zaterdag 17 aces en scoorden 14 blokpunten. Passend en aanvallend zal dat dus het nodige van thuisploeg TTPA vragen.

Vanaf de positie 1 begon TTP met de basis Fleur Meinders, Jette Kuipers, Britte Stuut, Annika de Goede, Noa de Vos en Anneclaire ter Brugge. Set-Up ’65 ging van start met Martine Stevelink, Wies Bekhuis, Benthe Olde Rikkert, Kimberly Smit, Merle Baasdam en Evie van Kerkvoorde. Met uiteraard de libero’s Romy Brokking (TTP) en Jorinda Kremer (Set-Up)

De gasten uit Ootmarsum hadden een blijksemstart met scores van Wies Bekhuis en Merle Baasdam tot aan de 1-5 stand. TTPA kon via Noa de Vos en en Annika de Goede wat terugdoen (naar 5-7), maar vervolgens pakte Set – Up het initiatief terug en een ace van Merle Baasdam en een blokpunt van Martine Stevelink maakten de marge zeven punten bij 7-14.

Set-Up had het stuur stevig in de knuisten en was niet van plan het af te geven, Benthe Olde Rikkert nam een aantal punten voor haar rekening tot 10-20 en de gasten stevenden regelrecht op een dikke zege af. Die kwam met 15-25 ook op de borden. De 11 om 21 eigen score via o.a. een 8 om 18 aanvallende punten zegt genoeg.

Set-Up ’65 begon ook in de tweede set weer uitstekend. Heel vlot stond er een 3-10 tussenstand op het scorebord na punten van M & M, Merle en Martine. TTP kwam daarna beter in de wedstrijd en wist terug te komen tot 8-12, maar had vervolgens geen verweer op de serve druk van Merle Baasdam en de driftig scorende spelverdeelster Wies Bekhuis, die zo af en toe binnen het team ook een andere rol vervult. Op de side out ging het van 10-16 naar 15-21 en 18-25. De eigen score was met 12 om 16 punten wat minder duidelijk dan in de voorgaande set, maar nog steeds duidelijk genoeg.

Merle Baasdam was tot dat moment de meest scorende speelster met 13 punten, waarvan 5 aces. Wies Bekhuis, Evie van Kerkvoorde en Anneclaire ter Brugge hadden er na twee sets een half dozijn op naam staan.

Niks nieuws onder het dak van de van der Knaaphal in Ede in de derde set. Veel, zeg maar gerust heel veel van hetzelfde en als we u de tussenstanden 2-6 en 2-15 noemen weet u wel hoe laat het is. Wat serveren en servepass betreft. TTP werd volledig de zaal uitgeserveerd en Set – Up deed de deur achter hen op slot, zodat ze ook niet weer binnen konden komen.

Dat het via 4-19 nog 7-25 werd moet zijn gekomen omdat de een of ander nog weer stiekem via het raam naar binnen kwam. TTP kreeg in de derde set alle kanten van de hal te zien, zowel binnen als buiten, en moet gezien hun prestatie afgelopen weekend in Zwolle een day off en een off day tegelijk hebben gehad vanavond.

Merle Baasdam werd met 16 treffers topscorer van de partij. Benthe Olde Rikkert en Evie van Kerkvoorde kwamen tot 9 punten. Wies Bekhuis en de ingevallen Marlies Eertman tot 7. Annika de Goede en Anneclaire ter Brugge werden met 6 punten topscorer bij TTP. met een totale eigen score van 29 om 58 punten was Set-Up twee keer zo goed als TTPA.

De les ‘leren presteren’ kende bij TTPA vanavond blijkbaar een aantal spijbelaars, daar leek het tenminste wel op.