Apollo 8 H1 wint belangrijk duel in Aalten

VoV, 06-11-2019. 5:19 uur. Voor de lange mannen van Apollo 8 heren 1 stond afgelopen zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen Bovo uit Aalten op het programma. Bij verlies zouden we namelijk onderin de 1ste divisie blijven hangen, bij winst maakten we een sprongetje richting de middenmoot. Daarnaast stond Bovo slechts 1 punt boven ons, belangen genoeg dus voor een spannende wedstrijd.

Bovo is geen onbekende voor ons aangezien we vorig jaar beide nog acteerden in de 2de divisie. Uiteindelijk bleek Bovo de meerdere door in één van de laatste wedstrijden van het seizoen in een rechtstreeks duel met 4-0 te winnen. Mede door deze overwinning pakte Bovo de 2de plek en zo ook via p/d een mooie promotie naar de 1ste divisie. We wisten dan ook dat we vol aan de bak moesten om in Aalten een goed resultaat te halen.

De eerste set ging gelijk op, maar boven de 10 punten wist Bovo een gat te slaan. De gastheren hadden de passing uitstekend op orde waardoor ze een aantal keren met mooie combinaties konden scoren. Aan de andere kant hadden wij juist moeite om de blokkering van Bovo te omzeilen. Met 25-19 was de eerste set terecht voor Bovo.

De 2de set had een identiek beeld vanaf het begin. Bovo bleef het spel dicteren en maakten ons het moeilijk. Coach Rob Smienk kreeg het tij echter gekeerd door een aantal wissels toe te passen en nog nadrukkelijker de opdracht te geven specifiek te serveren. Dit zorgde er voor dat we meer druk konden uitoefenen op de passing van Bovo. Het leek erop dat de ingezette eindsprint te laat kwam in de 2de set maar niks bleek minder waar. Op 20-20 kwamen we langszij en konden we het doordrukken naar een 22-25 setwinst.

Het leek erop dat deze overwinning ons vleugels gaf. Het spelbeeld in de 3de en 4de set was identiek aan deze eindsprint. Serverend legden we veel druk op de passlijn van Bovo, waardoor we in de blokkering en verdediging meer kansen kregen. Tel daarbij de werklust die we erin stopten waardoor we beide sets telkens een voorsprong van 8/9 punten konden pakken. Beide sets kenden ook eenzelfde eindbeeld, waarin Bovo toch nog wat dichterbij kwam door enkele mooie scores en wat laksheid wat er toch aan onze kant insloop. Ondanks dat pakten we ook set 3 (18-25) en set 4 (21-25) overtuigend en zo ook de wedstrijd met 1-3.

Een welkome overwinning waardoor we in één klap een sprong maken naar plek zes en volop meedoen in de middenmoot. De overwinning werd na afloop gevierd, maar vooral ook het besef dat we sinds een aantal wedstrijden weer een goeie teamprestatie op de mat legden met goed volleybal. Dit gevoel gaan we dan ook meenemen naar de trainingen deze week en onze volgende wedstrijd, aanstaande zondag (!) thuis tegen Olhaco.

Olhaco staat met 2 punten meer op de 5de plek en dus beloofd het weer een spannende wedstrijd te worden. We kunnen dan ook alle steun aanstaande zondag gebruiken om de punten in Borne te houden! De wedstrijd begint zondag 10 november om 14:30 uur in de Veste. Tot dan!

gh @ VoV, verslag en foto van / via Tijmen Reinders, Apollo 8 Heren 1.