Apollo 8 heeft eerste volle buit in 2023 binnen

VoV, 06-01-2023. 5:28 uur.  Het programma bij de herstart van de Eredivisie dames in deze week werd gisteravond geopend met de wedstrijd tussen Apollo 8 vs. FAST. De nummer vier in de stand vs. de hekkensluiter, die in de laatste wedstrijd van het afgelopen kalenderjaar het eerste puntje behaalde. Met FAST kwam de voormalige ploeg van Apollo 8 spelverdeelster Charlotte Haar in Borne op bezoek.

FAST had in de eerste set een goede start en kon na een slordige periode waarin het veel punten weggaf ook opnieuw aansluiten. Silke Bruil zette de gasten op een 2-3 voorsprong, nadat Apollo gelijk had gemaakt gaf het twee punten weg en vervolgens sloeg Michelle Koolen de gasten naar 4-6, bij 7-6 ging FAST de time out in, na die pauze zorgden twee vlotte punten voor de 7-8. Scores van o.a. Jorieke Bodde en Roos Wessels gaven Apollo daarna een 11-8 voorsprong.

FAST was aanvallend en serverend erg slordig, Apollo kreeg vier punten tot aan de 15-11 stand cadeau, bij FAST scoorden Anne Heesakkers, Veerle van den Heuvel en Rebecca Olzen Leitzke de side out punten. Na de time out van de gasten op 15-11 serveerde Rebecca Olzen Leitzke FAST naar 15-15, waarop Apollo 8 de time out inging.

Apollo 8 pakte een beslissend voordeel op 18-16, het breakpoint op 20-18 via een ace van Jorieke Bodde gaf meer lucht en na de side out door Veerle van den Heuvel maakte Apollo met een serie van vier punten, waaronder scores van Charlotte Haar en Lotte van der Horst de set met 25-19 ineens uit.

Servedruk (6 om 1 aces) en foutenlast (4 om 10 scores voor de tegenpartij) maakten het verschil.

In set twee waren Carlijn Koebrugge (via omloopscores) en Lotte van der Horst tot aan de 7-4 tussenstand de belangrijkste puntenmakers voor de thuisploeg, Veerle van den Heuvel en Silke Bruil maakten de achterstand ongedaan en dwongen de thuisploeg bij 7-8 de time out in. Ook het eerste punt daarna was voor FAST. Een ace van Roos Wessels en een snelle midaanval draaiden de stand om naar Apollo voordeel (11-10).

Apollo bracht het verschil eerst op drie punten (15-12) en liep daarna uit naar een handvol verschil (18-13). Roos Wessels en Lisa Louwrink blokkeerden Apollo naar 20-14, en ook Rianne Vos deed met een ace een bijdrage in de punten pot (23-15). Op 24-16 sloeg FAST uit voor de 25-16 eindstand.

Met een eigen score van 18 om 10 punten via o.a. 13 om 7 aanvallende punten en 3 om 2 blokpunten was Apollo aan het net de efficiëntere ploeg in deze set.

Lisa Louwrink serveerde Apollo 8 in de derde set naar een 6-2 voorsprong, scores van Jette Kuipers en Carlijn Koebrugge dwongen de gasten bij 9-2 al in hun tweede time out. Daarna hadden Charlotte Haar en Roos Wessels succes voor Apollo 8, Anne Heesakkers kon met side out scores het verschil op zeven punten houden.

Nadat Jette Kuipers ook een paar keer vanaf linksvoor had raak geslagen, had Charlotte Haar met een tweede bal score, haar vijfde punt in deze wedstrijd, succes en maakte de marge bij 18-8 tien punten. Na de 20-10 serveerde ze nog twee aces en kwam als spelverdeelster op totaal 7 punten in dit duel. Apollo 8 haalde de 3-0 binnen via 25-10 in de derde set.

Carlijn Koebrugge werd met 13 punten topscorer, Lotte van der Horst kwam tot 10 treffers en Charlotte Haar en Roos Wessels namen er ieder 7 voor hun rekening. Bij FAST werd Silke Bruil met 7 punten de vaakst scorende speelster. Op de voet gevolgd door Anne Heesakkers en Veerle van den Heuvel, die elk 6 keer scoorden.

Apollo 8 kwam via een 53 om 29 eigen score en een 16 om 22 foutenlast tot een totaal van 75 om 45 punten bij de setstanden 25-19, 25-16 en 25-10.

Voor vanavond staan de wedstrijden Sliedrecht Sport vs. VC Zwolle en VC Sneek vs. SV Dynamo in de agenda. Apollo 8 speelt zondag weer, dan uit tegen SV Dynamo. FAST reist zaterdag naar Vroomshoop voor hun duel tegen Eurosped.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.