Apollo 8 Heren 1 neemt revanche op SSS

VoV, 17-02-2019. 12:50 uur. Zoals u wellicht weet doet Apollo 8 Heren 1 nog steeds mee in de strijd om het kampioenschap. Samen met VoCASA, Cito en BOVO is het bovenin de tweede divisie erg spannend. Jammer is het dan ook dat Apollo in 2018 dure punten liet liggen in Barneveld, door met 4-0 hard onderuit te gaan. Iets dat eigenlijk impardonnabel is in de kampioensrace. Dit weekend kwam de ploeg uit Barneveld, namelijk SSS op bezoek in de Veste.

De hele selectie van Apollo 8 was fit, maar de onder een pantoffelregiment lijdende coach Rob Smienk was afwezig in verband met de lang geplande wintersport. Deze wedstrijd werd fel begonnen tegen de mannen van SSS en aan beide kanten werd er veel verdedigd, stonden beide ploegen blokkerend goed en was het publiek getuige van veel lange rally’s. Toch wist Apollo een steeds iets grotere voorsprong te pakken en wist deze tot het einde van de set te behouden. Met 25-20 was de eerste set voor de thuisploeg.

In de tweede set was het spelbeeld eigenlijk hetzelfde. Vooral de keiharde sprongservices van SSS waren een plaag voor de Bornse passers. De heren uit Barneveld hadden ook veel lengte, waardoor zij blokkerend en aanvallend net iets meer wisten te scoren dan Apollo. Het was een spannende set, maar met 21-25 ging deze verdiend naar de bezoekers.

In de derde en vierde set was het wederom spannend, waarbij beide ploegen een hoog niveau haalden. Aan Bornse kant speelden meerdere spelers een goede wedstrijd, waaronder Tobias, Casper en Tijmen. Met een sterke service, maar vooral veel B – aanvallen wist Tobias duidelijk zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Beide sets gingen tot het einde gelijk op, maar tweemaal wist Apollo aan het langste eind te trekken. Met 25-22 en 25-21 was de overwinning voor de Bornse mannen een feit, 3-1 winst!

De overwinning werd natuurlijk goed gevierd. Dit keer niet gezond met knolselderij, maar met snacks uit de frituur. De blik gaat snel vooruit, want de Dames van Apollo mogen zondag aantreden in de bekerfinale. Dus snel de emballage opruimen en richting Zwolle, om de dames naar de overwinning te helpen!

In de strijd om het kampioenschap blijft het ongekend spannend en zal elke wedstrijd gewonnen moeten worden. Zaterdag 2 maart mag Apollo op bezoek bij de huidige nummer vier: Cito uit Zeist. Bij winst kan Apollo erg goede zaken doen, maar bij verlies kan de strijd bovenin nog spannender worden. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zondag 17 maart, wanneer om 14:30 uur Voorwaarts op bezoek zal komen. Graag tot dan!

gh @ VoV, verslag en foto van / via Abel Talsma, Apollo 8 heren 1.