Apollo 8 (m) maakt reuzenstap op ranglijst

VoV, 08-10-2019. 5:51 uur. Het kan snel veranderen in het begin van het seizoen: na een wedstrijd van de allerlaatste plek naar een plek met perspectief naar boven. Want dat krijg je als je van één naar zes punten gaat door met 4-0 te winnen, van Woudenberg in dit geval. Na twee wedstrijden tegen tegenstanders. waar we toch wel al wat van wisten, eigenlijk een volledig onbekende tegenstander, maar een waarvan al snel bleek dat er wat te halen viel.

Waar er door onze basis scherp aan het net werd gestart, kreeg onze tegenstander de punten moeizaam op het scorebord. Lange rally’s werden vooral in ons voordeel beslist en vanaf het eerste punt werd er een ruime voorsprong gepakt die niet meer werd weggegeven. Woudenberg wist nog tot twee punten te komen, maar mede dankzij een goed uitpakkende dubbele wissel kregen we de 25-19, en dus een vrij ruime eindstand van de eerste set.

In de voorgaande wedstrijden was het zo dat we goed meekwamen in de eerste set, net verloren, en daarna totaal wegzakten. Zou dat nu niet het geval zijn nu we de eerste set gewonnen hadden? Helaas gebeurde precies hetzelfde, nadat we meteen weer een voorsprong hadden gepakt leek het allemaal te makkelijk te gaan.

We kwamen, mede dankzij goed verdedigend werk van Woudenberg, maar vooral door persoonlijke fouten van onze kant maar niet door de rotatie heen. In een poging om het tij te keren bracht coach Rob Smienk Casper Haanappel in op de spelverdeling, en even later Jelle Clemens op de diagonaal. En de wissels leken goed uit te pakken; langzaam maar zeker werd de voorsprong van Woudenberg (op zijn grootst vijf punten) weggewerkt.

Op 20-20 was de stand weer gelijk, en een spannende slotfase begon. Woudenberg kreeg het eerste setpunt, maar een aanvallende fout betekende 24-24. Na een kill – block van Arjan Ritsema, een time-out van Woudenberg en een bal tegen de antenne stond het 26-24, en hadden we met een sterke inhaalrace toch de tweede set nog binnengesleept.

Na deze tweede set leek het verzet toch wel enigszins gebroken bij de mannen in het zwart-geel. Met een sterke blokkering (met name in de vierde set, waarbij pas op een stand van 6-1 libero Robbin Hertong zijn eerste bal van de set aanraakte), een side-out die eigenlijk de hele wedstrijd al goed verzorgd was, waardoor de spelverdeling alle aanvallers kon bedienen en aanvallers die hier dan ook gretig gebruik van maakten.

Met name Jelle Clemens was vrijwel foutloos en niet te houden in zijn aanval. Met twee keer 25-16 werd toch wel een hele fijne 4-0 overwinning bijgeschreven, waardoor de ploeg de rode lantaarn afgaf en naar de achtste plaats klom.

Maar we moeten weer door, komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen VoCASA II op het programma. Een team waar we in de voorbereiding (met een heel wisselend scoreverloop) tegen geoefend hebben, en dat we grotendeels nog kennen van vorig jaar. Ook toen al waren er twee hele verschillende resultaten, waarbij wij de uitwedstrijd, toen ook al vroeg in het seizoen, na een 0-1 achterstand in een 3-1 overwinning om wisten te buigen. Na het misgelopen kampioenschap hebben we voor onszelf nog wel wat recht te zetten, dus alle ingrediënten voor een mooie pot volleybal zijn aanwezig!

gh @ VoV, verslag van Bas Haar, Apollo 8 Heren 1.