Apollo 8 (m) na overtuigende zege op kop

VoV, 05-11-2018. 5:53 uur. Dit weekend stond er een topper op het programma in de 2edivisie. Koploper Cito Heren 2 mocht in Borne op bezoek bij de nummer 2, Apollo 8. De Bornse mannen hadden voorafgaand aan de wedstrijd een achterstand van 2 punten op de ranglijst goed te maken. Coach Rob gaf de boodschap mee om fel te beginnen tegen de ervaren ploeg uit Zeist, zodat direct het verschil duidelijk gemaakt kon worden.

De wedstrijd werd begonnen met Casper, Rob, Bas, Mats, Coen, libero Robbin en diagonaal Tijmen. Laatstgenoemde keerde terug van een kuitblessure en mocht starten omdat collega diagonaal Morris tijdens de training geblesseerd raakte aan zijn vinger (uit de kom). Tijmen liet in de eerste set direct zien hoe waardevol hij is voor de thuisploeg. Met diverse scores wist hij ervoor te zorgen dat Apollo de leiding kon pakken.

Dankzij een uitstekende passing had Casper zijn aanvallers voor het uitkiezen en wisten ook Bas en Rob de punten makkelijk te scoren. Dankzij dit uitstekende spel kon een 14-13 stand uitgebouwd worden naar een 19-13 voorsprong. Ook aan het einde van de set wist Apollo dit goede spel vast te houden en kon de set met 25-18 relatief makkelijk gewonnen worden.

De hoge verwachtingen van Cito die er op voorhand waren, werden na de eerste set aangepast. Wanneer Apollo het uitstekende spel kon blijven spelen, zou een overwinning zeker mogelijk zijn. De tweede set begon dan ook vol goede moed. Eigenlijk kunnen we kort zijn over deze set. Cito kwam niet aan volleyballen toe en kon door de hoge servedruk aan Bornse kant geen moment laten zien dat ze koploper zijn in de 2e divisie. Het hele team van Apollo draaide als een goed gesmeerde machine en kon een gigantische voorsprong opbouwen. Dit resulteerde in een 25-11 (!) overwinning voor de mannen.

De supporters op de goedgevulde tribune in de Veste waren getuige van iets moois. In de derde en vierde set liet Apollo namelijk wederom zien wie de baas is in de Bornse sporthal. Met fraaie verdedigende acties van Robbin, goede blokkerende acties van Mats en Coen, scores in de aanval van Casper en unieke prikballen van Rob, denderde Apollo door. Met 25-15 en 25-11 wist Apollo de wedstrijd eenvoudig binnen te halen. Naast een 4-0 overwinning pakt Apollo hierdoor ook de koppositie!

Waar dit gaat eindigen weet niemand, maar wanneer Apollo dit goede spel door kan zetten zullen er zeker nog meerde overwinningen volgen. Eerstvolgende tegenstander is SSS uit Barneveld. Daar zal aanstaande zaterdag om 16:00 uur gespeeld worden. Een week later staat er een Twentse derby op het programma. Rivo Heren 1 uit Rijssen komt namelijk op 17 november om 18:00 uur op bezoek in de Veste. Hopelijk tot dan!

gh @ VoV, verslag van en foto via Abe Talsma, Apollo 8 Heren 1.