Dikke winst Armixtos in Amsterdamse derby

VoV, 05-11-2018. 5:58 uur.  Dag: zaterdag 3 november 2018, Tijd: 17:30 uur, Locatie: Amstelcampus, Amsterdam.  Reden van samenkomen: DE AMSTERDAMSE DERBY TUSSEN US D2 EN ARMIXTOS D1.

Vandaag was het zo ver voor ons, de eerste echte topper van de competitie. Tegenstander was het voor ons zeer bekende US D2. We waren klaar voor een spannende wedstrijd op het scherpst van de snede en hadden onze messen dan ook geslepen. Het liep echter anders dan iedereen verwacht had.

In de eerste set stuurde Robèrt Lindsay, Lotte, Marjolein, Iris, Marscha, Nienke en Denise het veld in om US te laten zien wie de baas van Amsterdam is. Dankzij de grote druk die we konden genereren vanaf de servicelijn en het feit dat we een bizarre 80% van de side outs scoorden, gaven we US eigenlijk geen schijn van kans deze set. We kwamen al vrij snel op voorsprong, en we wisten deze voorsprong uit te breiden naar een zeer comfortabele 25-15 winst.

De eerste klap is een daalder waard zegt men wel eens. Dus mochten dezelfde zeven meiden, maar dan een daalder rijker, in de tweede set het veld weer in om de 1-0 voorsprong in sets hopelijk te verdubbelen. Deze set werd in veel opzichten een kopie van de vorige. We waren in staat om US enorm onder druk te zetten en te houden. De coach van US probeerde wanhopig om het tij te keren en wisselde naar lieve lust, maar het mocht allemaal niet baten. Wat US ook deed, wij hadden overal een antwoord op en we wisten ook deze set met 25-14 binnen te halen.

Aan het begin van de derde set kwam de tweede scheidsrechter ons informeren dat de libero van US ziek was en dat deze dus gewisseld zou worden. Dit deed hun passlijn geen goed, haar gemis was duidelijk voelbaar tijdens de rest van de wedstrijd. Aan het begin van de derde set had US besloten om nu volle bak te gaan knallen. Ogen dicht en meppen, alles of niks! Helaas voor US werd het niks.

De blauwen produceerden een enorme hoeveelheid fouten en wierpen hiermee de winst in onze schoot. Wij, in niet Armixtosiaanse stijl al drie sets lang met dezelfde zes meiden zonder te wisselen, wilden uiteraard niet ondankbaar zijn en we pakten dit cadeautje met verve aan. Na een smash van Marscha en weer een foutservice van US stond er 25-16 en 3-0 op het scorebord.

In de laatste set besloot Robert om Laura en Simone in te brengen voor Iris en Lindsay. Met Emma en Malou, die allebei om verschillende redenen niet helemaal fit waren, namen we geen onnodige risico’s zodat zij rustig kunnen herstellen hopelijk volgende week weer 100% fit aan de start kunnen verschijnen. US had nog één kleine opleving aan het begin van de vierde set, waar ze direct een 5-1 voorsprong pakten.

Maar wij zouden Armixtos niet zijn als we gewoon rustig bleven en vertrouwden op onze kwaliteiten. We wisten deze achterstand dan ook vakkundig om te bouwen naar een 12-7 voorsprong, en daarmee was het verzet van US definitief gebroken. We koersten heel netjes en strak op de overwinning af en na een prachtige doortiksmash van Simone, gevolgd door de 8e ace van Marscha konden we een 4-0 overwinning gaan vieren.

Als ik nu een dag later terugkijk op de wedstrijd, kan ik niet anders dan heel tevreden zijn. Dit was de eerste echte test voor ons en we zijn met vlag en wimpel geslaagd. Van Marjolein en Lindsay die allebei een fenomenale wedstrijd speelden, tot Marscha die met 21 punten topscorer werd en Lotte die weer ‘gewoon’ ruim 50% van haar aanvallen wist te scoren. Het was één groot feest, waar we allen het hele weekend nog van nagenoten hebben.

Vanaf maandag is het echter opnieuw tijd voor focus, want dan begint de voorbereiding op de thuiswedstrijd van 10 november tegen Spaarnestad D1. De eerste bal zal om 17:00 uur in ons vertrouwde Sportcentrum De Pijp geserveerd worden. Komen jullie ons dan aanmoedigen?

gh @ VoV, verslag van #6 Laura den Besten, Armixtos Dames 1. Foto Jan van den Noort.