Vizier op volleybal

 

NOVO wint lelijke ‘Noordzeekust’ derby

VoV, 05-11-2018. 6:03 uur. In de competitie blijft NOVO rustig aan door spelen en weet de diverse kampioenaspiraties de kop in te drukken. Deze keren kwamen de vrienden van RVV uit Katwijk langs op Sportpark Duinwetering.

Beide teams kennen elkaar al langere tijd en het is lang geleden dat beide tegen elkaar in de competitie mogen strijden. Vorige jaar was RVV al verdienstelijk in de 3e divisie te bewonderen, terwijl NOVO een jaar in de 2e divisie verbleef. Naast de diverse jeugdige teams uit de poule kent RVV een brede selectie met talentvolle spelers. Al deze teams hebben zich een promotie ten doel gesteld, wat zich aftekent in een spannende en wisselende strijd in de ranglijst. De top 6 toont namelijk na dit weekend een geheel andere lijst, behoudens de positie van de Noordwijkers. Deze blijft na de winst op RVV stevig op de vierde plaats.

RVV begon geconcentreerd en scherp aan de wedstrijd terwijl NOVO, met het ontbreken van diagonaal speler Niels Botman, allesbehalve scherp was. De Noordwijkers kregen de eerste drie serviceseries van de Katwijkers de passing niet onder controle en RVV liep gelijk met een ruime voorsprong uit naar 4-13. Waarna met wissel spelers Bart de Koning en Patrick Bunt wat nieuw elan in het team werd gebracht. Helaas kon NOVO de schade in de eerste set niet meer herstellen, maar kwam wel beter in haar spel. Na het verlies van 14-25, draaiden de rollen om.

NOVO stapte weer met veel plezier en scherpte in het veld en kom met een serviceserie van zes punten van Gijs Paulides de set naar zich toe trekken met 25-18. Waarna RVV zichzelf moest herstellen, maar niet opgewassen bleek tegen de teamspirit van NOVO. De derde en vierde set bleven spannen tot het einde maar NOVO bleek beide sets de betere door onder andere de ingenieus scorende Dennis Glasbergen en Tom van de Meer. De set eindigden met 25-22 en 25-21.

De wedstrijd toonde bij vlagen mooi volleybal, maar kon over het algemeen als “lelijk” volleybal bestempeld worden. Maar ook “lelijke” wedstrijden moeten gewonnen worden.

NOVO staat steeds steviger in de top 6 van de 3e divisie en moet vrijdag op het onmogelijke tijdstip van 19:00 in Nieuwegein aantreden tegen het tweede team van NVC.

gh @ VoV, verslag en foto via John Klinkenberg,  Volleybalvereniging NOVO.