Hands-Up H1 kan Skunk niet de baas

VoV, 05-11-2018. 6:08 uur. Zonder aanvaller Duco Fronik, maar met invaller Max van Dommelen, trad het vaandelteam van Berlicum aan tegen Skunk uit Veghel.
Skunk, degradant uit de eerste divisie, is altijd een interessante tegenstander en zorgde in het verleden voor mooie en spraakmakende wedstrijden.
Vandaag was daar geen uitzondering op in Sporthal de Run in Berlicum.

In de eerste set kwam Hands-Up op een kleine voorsprong, maar kon deze niet lang vasthouden. Door sterke spreiding bij Skunk liep Hands-Up de hele set achter de feiten aan.  Met 16-25 ging deze set verloren.

In de tweede set leek dit beeld zich voort te zetten, tot Hands-Up zich halverwege de set wist te herpaken De spanning in de wedstrijd liep op, evenals de irritatie richting het arbitrale duo. Op cruciale momenten wist de wedstrijdleiding fouten te constateren, vooral bij de thuisploeg, tot verbazing van een ieder. Middenspeler Patrick van Spijk kreeg in deze set zijn eerste officiële waarschuwing wegens aanmerkingen op de arbitrage. Ondertussen ging de set richting het einde en kon de set beiden kanten op, mede dankzij een sterk spelende Roel van Dreumel. Bij 22-22 wist Skunk een gat van twee punten te pakken en niet meer af te geven. De eindstand van 23-25 was een feit.

Set nummer drie liet hetzelfde spannende beeld zien, met daarbij dezelfde falende arbitrage. Hands-Up voerde in deze set de boventoon, met een sterk aanvallende Lucas Arens. De voorsprong van Hands-Up werd halverwege de set ingeleverd en Skunk wist, geholpen door dubieuze beslissingen, op een 19-23 voorsprong te komen. Hands-Up voelde dat zij het volledig zelf zouden moeten doen. Door een dubbele wissel met spelverdeler Gerben Elissen en aanvaller Stan van Dreumel,  gevolgd door een laatste krachtinspanning met het hele team, wisten zij dichterbij te kruipen. 19-23 werd 24-24 en na het tweede setpoint werd de set met 27-25 binnengesleept.

In de vierde set moest en zou het gebeuren; een gedreven start waarbij beide teams gelijk opgingen. Boven de 10 punten lukte het Skunk om een gat van vier punten te slaan, wat alleen maar groter werd. Pogingen om dichterbij te komen werden door Hands-Up zelf teniet gedaan, door een grote foutenlast. Een blunderend scheidsrechtersduo bleek niet helpend en bestrafte middenspeler Patrick van Spijk wederom, nu met een rode kaart. Hands-Up wist niet meer in te brengen tegen het sterk spelende Skunk en kon een schamele 16 punten halen in de laatste set.

Deze derby is gewonnen door Veghel, Hands-Up houdt één punt in Berlicum en staat daarmee op de negende plek in de tweede divisie, met twee wedstrijden minder gespeeld dan de teams om hen heen.

gh @ VoV, verslag via Gerben Elissen, Hands – Up Heren 1. Foto Jan van den Noort.