Vizier op volleybal

 

Set Up (IJ) te sterk voor Site Out

VoV. 05-11-2018. 6:13 uur.  Na de mooie overwinning op V.V.H afgelopen week mochten de mannen van Holtland Accountants Set Up het deze week opnemen tegen Side Out. Zaak was om het enthousiasme van vorige week zaterdag ook weer te laten zien.

In de eerste set maakte Set Up een vliegende start. Op de servicedruk en het hoge scoringspercentage hadden de gasten uit Slagharen weinig te vertellen. De IJsselmuidenaren denderden als een trein over Side Out heen en trokken de set met 25-15 naar zich toe.

De tweede set was een replica van de eerste. Door de hoge servicedruk kon Site Out niet hun spel spelen. Na een matige pass bleven er nog maar één of twee voor de hand liggende aanvalsmogelijkheden over, waardoor Set Up hier gemakkelijk een blok tegenover kon zetten. Wederom bezweek Side Out onder het goede spel van Set Up. Deze set werd gewonnen met 25-14.

In de derde set werd het spel van Set Up iets gemakzuchtiger. De servicedruk verzwakte en er werd veel op de verkeerde personen geserveerd. Hierdoor was Side Out in staat hun eigen spel weer op te bouwen. Men kon een goede pass brengen van waaruit de spelverdeler de verschillende aanvallers kon bedienen. Met hier een daar een beetje geluk kon Side Out deze set naar zich toe trekken met 21-25.

Met de teleurstelling van de derde set in het achterhoofd werd de vierde set ook matig gespeeld. Op de punten waar het mis ging in de derde set, ging het ook mis in de vierde set. Deze set werd dan ook verloren met 20-25.

In de vijfde set wisten de IJsselmuidenaren zich weer te herpakken. Mede dankzij het support van het publiek werd er fanatiek gestart en er werd alles aan gedaan om de overwinning naar zich toe te trekken. Dit enthousiasme werd beloond met een setwinst van 15-12. Een terechte overwinning, maar er had waarschijnlijk meer in gezeten.

Volgende week mag Set Up afreizen naar Enkhuizen om het daarop te nemen tegen Madjoe. De eerstvolgende thuiswedstrijd zal gespeeld worden op 17 november.

gh @ VoV. Verslag en foto via websitecommissie Set-Up IJsselmuiden.