Vizier op volleybal

 

WVC Volley H1 verliest bij koploper DIOS

VoV, 05-11-2018. 6:17 uur. Afgelopen zaterdag zijn de heren van Weghorst Makelaardij WVC Volley heren 1 in de auto gesprongen naar Dinxperlo. Voor de meeste mensen is dit een ritje van één uur, maar de heren uit Wierden wisten er toch een rit van 1,5 uur van te maken. Vele dorpen werden onderweg bezocht. We mogen zeggen dat de heren een cultureel uitstapje hebben gecombineerd met een sportieve afsluiting.

Tegen half zes kwamen de mannen aan bij de sporthal in Dinxperlo. Om 18:00 was de aanvangstijd van de wedstrijd. WVC Volley was op één speler na compleet, Jaroslaw was op familiebezoek en kon helaas niet op tijd terug zijn voor deze wedstrijd.

Ondanks wat kleine blessures bij WVC werd er van begin af aan een mooie strijd gestreden tussen de koploper (DIOS) en de nummer 2 van de derde divisie A. De eerste set werd uiteindelijk wel met een ruime voorsprong gewonnen door DIOS met 25-16.

In de tweede set moest er door de heren van Weghorst Makelaardij WVC Volley uit een ander vaatje getapt worden. Vanaf het begin waren beide teams erg aan elkaar gewaagd en vochten voor elk punt.  Deze set werd gewonnen door WVC Volley met minimaal verschil (23-25).

In de derde set kon WVC de goede lijn niet doorzetten vooral doordat de aanval niet voldoende kon scoren tegen een sterk verdedigende tegenstander. Deze set werd met 25-18 verloren.

In de vierde set een zelfde beeld als in de derde. Ook deze set werd er nog gestreden voor elke bal. Af en toe werden er mooie punten gescoord, helaas voor WVC was het niet voldoende en werd de wedstrijd afgesloten met een 25-19 verlies. 3-1 verlies was het hoogst haalbare in de wedstrijd. In de thuiswedstrijd hopen de mannen toch de winst te kunnen pakken.

Komende week spelen de heren op donderdag 8 november een competitie wedstrijd tegen De Hofnar BOVO Heren 2. De wedstrijd begint om 21:15 in sporthal ‘n Dikken in Wierden.

gh @ VoV, verslag van Arnold Hilberink,  foto Raymond Kampherbeek