Apollo 8 met Inge Molendijk voorbij US

VoV, 10-03-2019. 6:55 uur. Apollo 8 heeft spelverdeelster Inge Molendijk voor de wedstrijden in de degradatiepoule toegevoegd aan haar eerste selectie. Na een aantal weken te hebben meegetraind maakte ze gisteren in het eerste play – out duel voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie en zag ze haar team drie belangrijke punten pakken tegen Pharmafilter US. Apollo 8 won via 25-22, 26-24 en 25-16 en gaat nu met 5 punten in de Degradatiepoule aan de leiding. US staat er na twee wedstrijden en 1 punt niet best voor.

US had de beste start, kwam met 0-3 voor maar was die voorsprong bij 9-9 weer kwijt. Het ging daarna lang gelijk op, bij 19-17 had Apollo een beslissend gaatje geslagen , dat US echter bij 22-22 weer gedicht had.  In de finale wisselde de thuisploeg een aantal keren en scoorde daarna drie keer op rij voor de 25-22 setwinst.

Apollo 8 moest in de tweede set bij een 4-8 en 5-11 achterstand hard in de achtervolging. Na de 11-12 kwamen de ploegen tot aan 18-18 beurtelings op voorsprong en gaven elkaar heel erg weinig ruimte op het scorebord.  Apollo sloeg het eerste gaatje (21-18), bij 23-24 had US echter de kans om de setstand gelijk te trekken. Dat lukte niet, Apollo maakte van 23-24 een 26-24 zege en kwam zo op 2-0 in sets. Ontsnappen noemen ze dat.

De thuisploeg liep in de derde set vlot uit naar een 11-5 en 20-12 voorsprong en haalde via midspeelster Jeanine Stoeten daarna de winst met een dikke 25-16 binnen.

Jeanine Stoeten werd met 17 punten topscorer, Ilona ter Avest kwam op 13. Saskia Bos van US kreeg 12 punten achter haar naam en Emma Bredewoud van Apollo 8 kwam tot 9 scores. De eigens score van de teams beliep 57 om 36 punten, de foutenlast 26 om 19 punten, met daarin 11 om 7 servefouten.