Apollo 8 moet genoegen nemen met 1 punt

VoV, 26-09-2019. 16:00 uur.  Afgelopen zaterdag, het is alweer even geleden, zijn we afgereisd naar Assen om het op te nemen tegen Sudosa – Desto, een team dat terug is in de eerste divisie na een avontuur in de topdivisie. Wij zijn zelf weer terug in de eerste divisie na een avontuur in de tweede divisie, dus de verhoudingen op papier waren duidelijk. Maar, je weet het natuurlijk nooit, en zeker op zo’n eerste competitiewedstrijd kan van alles gebeuren!

Na de nodige bedankjes en andere happenings bij de scheidsrechterstafel mochten we eindelijk aan de wedstrijd beginnen. En hoe! Maar liefst drie van de vier eerste services van ons gingen fout, terwijl we zelf moeite hadden op de sprongservices van Sudosa. Al snel keken we tegen een 10-6 achterstand aan, maar toen begon het tij te keren. Op de service van Jasper Stam en Coen Verschuur werd de Assense passlijn onder druk gezet, en als ze er wel uitkwamen stond de blokkering klaar om de aanvallen op te vangen.

Binnen no-time stond het 12-14 in ons voordeel. Helaas duurde deze opleving net niet lang genoeg. Sudosa wist de druk weer bij ons neer te leggen, en ook na een korte opleving met een dubbele wissel, bestaande uit Jelle Clemens en Bas Oude Alink, wisten we te weinig te scoren. Bij 20-18 stond het verschil op de borden, en deze keer wisten we niet meer terug te komen. Met 25-22 ging de eerste set verloren.

Over de tweede set kunnen we kort zijn. Heel kort. De passing lag niet goed, en als de passing wel een keer goed kwam konden we nauwelijks een scorende aanval produceren, hetzelfde geldt eigenlijk voor servicedruk. En zo verloren we de set met 25-13.

In set drie wisten we ons toch goed te herpakken. De set ging lange tijd gelijk op, met beide teams die af en toe een kleine voorsprong wisten te pakken. Bij de oh zo bekende big points stond het weer gelijk op 20-20 en 23-23. Of het aan de zenuwen lag, of het feit dat het wel weer even geleden is dat we een set speelden die zo dicht bij elkaar lag, we zullen het niet weten. Wat we wel weten is dat vooral eigen fouten ons de das omdeden in deze eindfase. Met 25-23 pakte de thuisploeg deze set en daarmee de wedstrijd.

Misschien waren de mannen van Sudosa het vergeten, maar in de eerste divisie speel je ook nog gewoon de vierde set, en is deze ook nog gewoon een punt waard. Sudosa begon wat meer fouten te maken, wij zelf begonnen wat minder fouten te maken, en ook de scheidsrechter leek ons af en toe iets mee te helpen. Al met al een goed recept voor een 21-25 winst.

Uiteindelijk speelden we geen slechte wedstrijd (op de tweede set na), maar hadden we toch het gevoel dat er iets meer in had gezeten. Als we iets vrijer uit gaan spelen, en het verliezen van punten beter naast ons neer kunnen leggen waardoor we geen lange series meer tegen gaan krijgen, krijgen we zeker meer kansen om sets en wedstrijden te winnen.

Voor nu staat de thuiswedstrijd tegen PDK op het programma, onze eerste thuiswedstrijd. Vorig jaar heeft het heel lang geduurd voor er een tegenstander bij ons wist te winnen, maar nu spelen we wel weer een niveautje hoger. Wij gaan in ieder geval ons best doen om de punten in Borne te houden, om 18:15 uur gaan we beginnen!

gh @ VoV, verslag van Bas Haar. Foto Rudy van ’t Rood.