De seizoenstart van ATC Hengelo ov

VoV, 26-09-2019. 5:37 uur. Het volleybalseizoen is weer gestart en ook ATC heren 1 heeft onder trainster / coach Irma Boswerger hun eerste competitie wedstrijd in de 1ste Klasse A tegen Volley ’68 heren 2 gespeeld.

In deze wedstrijd ging de service pass een stuk beter dan in de bekerwedstrijd tegen Vrivo, die nog met 0-3 werd verloren. Hierdoor kon spelverdeler Bart Kolthof prima variĆ«ren in de aanval en iedereen werd goed gevonden. Op het midden waren Dick Hamming en Roy Menkens een plaag voor Volley’68, hard en geplaatst werden op het midden de ballen tot punten verwerkt. Hoewel de eerste set ATC tegen een achterstand aan keek werd de winst toch met 25-22 gepakt.

In de 2e set keek ATC opnieuw tegen een achterstand aan. De pass werd wat minder goed maar door goede spelverdeling van Bart kon Dick de ballen op midden erin blijven rammen. Michiel was in deze set passend een stabiele factor. En als het dan toch moest gebeuren zorgde Sake Bloemhof aan de buitenkant altijd voor een oplossing door met slim aanvalsspel het punt voor ATC te maken. Halverwege de set werd de achterstand ingelopen en werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven, resulterend in winst met 25-18.

De beruchte en lastige 3e set ging van start er werd nieuw bloed en aanvalskracht in het midden en aan de buitenkanten ingebracht. Jimmy Korf (net vader geworden van een 2e spruit) en Martin Post kwamen de buitenkant en het midden versterken. In een spannende set waarin Volley’68 hun laatste krachten lieten zien werd de setwinst 25-23 voor ATC een feit.

De laatste set werd door ATC goed uitgespeeld Volley’68 was op, de pass van Volley ’68 zakte volledig door het ijs. En in een laatste servicebeurt van Remco Paulsen werden er zes punten door de service gewonnen en trok ATC de wedstrijd binnen.

Aandachtspunten voor ATC heren 1 zijn dat de service pass en de netverdediging nog wat stabieler kan en moet worden. Voor een 1e competitiewedstrijd waarin ATC nog niet geheel compleet was, alleskunner en stabiele factor Klaas Obermeijer was licht geblesseerd. Zit er zeker nog rek in om dit seizoen voor nog meer overwinningen te zorgen. De eerste vijf punten onder de leiding van Irma Boswerger zijn echter wel een feit. De volgende wedstrijd speelt ATC heren 1 in de United States of Borne tegen Apollo 8.