Apollo 8 opnieuw te sterk voor Alterno

VoV, 13-12-2019. 13:30 uur. De dames van Apollo 8 waren op woensdag 11 december voor de derde ontmoeting in het seizoen te sterk voor tegenstander Dros Alterno uit Apeldoorn. Na de uitoverwinning in de competitie en de winst in de achtste finales van het bekertoernooi won de Bornse formatie in De Veste met 3-1.

Na de 0-3 overwinning op het Talentteam moest Apollo 8 in een midweekse competitieronde aantreden tegen Dros Alterno uit Apeldoorn. Enkele weken geleden was de ploeg van Thijs en Bart Oosting veel te sterk voor de Apeldoornse formatie. Echter ontbraken bij het bekertreffen een aantal speelsters.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en speelde een nette eerste set en won met 25-13. In de tweede set sloopten er wat foutjes in het Bornse spel waardoor het redelijk gelijk op ging. Aan het einde van de set scoorden de Bornse volleybalsters erop los en liepen daardoor weg van de tegenstander. De set werd gewonnen met 25-21 en Apollo 8 pakte comfortabel de voorsprong.

In de derde set bleef het gelijk op gaan, maar de thuisploeg leek op 22-20 richting winst af te gaan. Apollo 8 kreeg matchpoints, maar uiteindelijk sleepte Dros Alterno de set binnen met 27-29.

In de vierde set stelde Apollo 8 orde op zaken. Al snel stond een verschil van tien punten op het scorebord en werd de overwinning binnen gesleept met 25-12. Hiermee komt het team op twintig punten en staat daarmee stevig op een derde positie op de ranglijst.

Passer/ loper Juliet Huisman reageert opgetogen op de winst. ‘De eerste twee sets spelen we strak en clean en winnen we makkelijk. In de derde set komen zij meer in hun spel en weten wij niet de matchpoints te benutten. Gelukkig herstellen we ons in de vierde set en weten we die overtuigend te winnen. We hebben drie belangrijke punten gepakt en we hopen aankomende zaterdag de laatste competitiewedstrijd van 2019 goed af te sluiten tegen VC Sneek’.

‘Ik ben zeer tevreden over ons spel in de eerste en vierde set. Daar spelen we erg sterk’, zegt trainer Thijs Oosting. Serverend hadden we de passers van Dros Alterno goed onder druk en aanvallend was alles in een keer raak. In de tweede set maken we iets te veel eigen fouten, maar weten we ondanks dat toch te winnen. De foutenlast ging in set drie nog iets omhoog en dan zie je dat we het lastig hebben en Dros Alterno in het spel laten komen. We herstellen ons dan prima in de laatste set. Een mooie overwinning’.

Op zaterdag 14 december speelt Apollo 8 een uitwedstrijd tegen VC Sneek. De wedstrijd begint om 20.00 uur in de Sneker Sporthal.

gh @ VoV, persbericht Apollo 8, foto Rudy van ’t Rood.