ATC sluit 1e seizoenshelft verliezend af

VoV, 13-12-2019. 13:35 uur. Vrijdag 6 december speelde ATC heren 1 tegen Set Up ‘65. Gezien de stand een ware topper. Het team van Set Up heeft veel lengte en tijdens het inslaan waren er spelers die de bal er rustig knetterhard in timmerden. ATC was op Jim en Bart na compleet. Klaas was de gelegenheid spelverdeler en deed dat zeer verdienstelijk. Slimme en technisch mooie prik ballen zorgden voor verwarring bij de tegenstander en punten voor ATC.

De eerste set begon Roy Menkens engszins last van de knie op de bank. Met Sake en Remco op buiten en Martin en Dick op midden en Michiel op diagonaal. Werd de eerste set met 25-23 binnen gehaald. De 2e set ging ATC roemloos ten onder met 12-25. Het midden van Set Up werd veelvuldig gevonden en hierop hadden de middens van ATC en de verdediging geen antwoord.

De 3e set was spannend ATC zorgde voor meer service druk en hierdoor was het midden van Set Up uitgeschakeld en kreeg ATC grip op hun buitenaanvallers. De set werd met 25-21 gewonnen. De lastige 4e set ging met dezelfde setstanden naar Set Up. ATC was onzorgvuldig in passing en aanvallend kwam men er niet meer goed door heen.

De beslissende 5e set, ATC keek al snel tegen een achterstand van 5 à 6 punten aan liep weer in en op 10-10 time out van Set Up. ATC bleef vechten en zorgde voor veel service druk. Helaas ging de 5e set met16-18 naar de tegenstander.

Hoewel verloren hadden de mannen van ATC een goed gevoel er stond een team dat wilde vechten voor elke bal en elkaar. Ook het bij elkaar komen na elk punt (gewonnen of niet) bleek goed te helpen en de juiste swung in het team te brengen. Dit geeft ATC heren 1 moed om donderdag 12 december naar VIPS in Enschede te reizen. Eerst maar genieten van de mooie wedstrijd die ATC als team heeft gespeeld.

Donderdag 12 december de laatste wedstrijd voor de kerst van 2019. VIPS is een oudere maar ervaren ploeg. Die met name op midden een snelle steek spelen die lastig te verdedigen is. Ook de buitenaanvallers slaan hard diagonaal. Verder een geslepen ploeg oppassen dus voor ATC. Op Roy na is iedereen aanwezig, dus Bart is er weer om Klaas als setupper te vervangen.

Over het verloop van de wedstrijd kunnen we kort zijn. Een 4-0 nederlaag, zoals Klaas al zei we hebben twee wedstrijden gespeeld één tegen VIPS en één tegen ons zelf.
VIPS speelt slim en tactische ballen leggen ze zo neer dat het blok van ATC er nog aan zit waardoor de verdediging buitenspel wordt gezet.
Ook service en rallypass van ATC zijn erg onder de maat waardoor Bart de aanvallers niet optimaal aan kan spelen. Elke set keek ATC heren 1 tegen een punt of 5-6 achterstand aan en dat lukt niet meer om te overbruggen.

De laatste wedstrijd van dit seizoen sloot ATC af in mineur. Of het aan de vooraf door Bart (spontaan) mee gebrachte oliebollen lag zal niemand weten. ATC kan zich gaan richten op de feestdagen en hopelijk dat met het nieuwe jaar ATC ook de positieve flow te pakken krijgt en wedstrijden gaat winnen. ATC heren 1 wenst iedereen gezellige feestdagen toe en goed en volleyballend 2020! Tot volgend jaar!

gh @ VoV, verslag van Remco Paulsen, ATC Heren 1. Foto Jan van den Noort.