Apollo 8 sluit seizoen met dikke zege af

VoV, 31-03-2019. 7:00 uur. Apollo 8 heeft gisteren met een ruime 3-1 zege op Dros – Alterno in hun debuutjaar afscheid genomen van het seizoen 2018  / 2019 (de degradatiepoule) en van een aantal speelsters.   Deze overwinning garandeert de eerste plaats in de Degradatiepoule. Beide teams waren al veilig, US werd vorige week al het kind van de rekening en degradeerde naar de Topdivisie.

Het ging dus nergens meer om, alleen de eer om eerste te worden was de inzet voor deze partij.  Apollo had een prima start en liep in de eerste set heel snel naar een 15-8 voorsprong, die via 21-12 daarna werd binnengehaald met een overtuigende 25-12 setzege. Alterno kwam in de tweede set terug in de wedstrijd, na de 14-16 tussenstand in het middendeel liepen ze uit naar 14-19 en pakten de gelijke setstand met 18-25.

In set drie waren de teams aan elkaar gewaagd en gingen ze gelijk op richting een spannende finale, die uiteindelijk met 25-23 in het voordeel van de thuisploeg eindigde. En dat was voor Alterno de tik die ze niet meer te boven kwamen. In de vierde set werden ze volledig onder de voet gelopen. Via 21-6 werd het 25-9.

Met de handhaving op zak en het spelen van de bekerfinale kan Apollo 8, dat na de wedstrijd o.a. afscheid nam van Antoinette Posthuma, Benthe Olde Rikkert en Marlon Stevelink terug kijken op een geslaagd seizoen.

Nog wat cijfers: Jeanine Stoeten werd met 15 punten topscorer, Lisa Nobel van Alterno scoorde er 12. Met 70 om 47 was de eigen score wel heel erg duidelijk in het voordeel van Apollo, vooral de 19 om 6 aces en de 42 om 30 aanvallende punten waren daarbij belangrijk.

Voor spelverdeelster Marlon Stevelink werd het een heel vervelend afscheid. Zij liep waarschijnlijk een gescheurde enkelband op en moet het seizoen met een blessure beeindigen.

In de Degradatiepoule staat volgende week nog Alterno vs US op de agenda, maar dat is dus ook een duel dat nergens meer om gaat.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Rudy van ’t Rood.