Vizier op volleybal

 

Apollo 8 wil oktoberfest goed beginnen

VoV, 11-10-2018. 18:25 uur. Aankomende zaterdag staat alweer de 4de wedstrijd van dit seizoen op het programma. Na 2 eerdere thuiswedstrijden en vorige week uit te hebben gespeeld in Nijmegen, mogen we zaterdag weer aantreden in onze eigen Veste. Eenmalig wordt onze sporthal omgedoopt tot de OktoberVeste: zowel Heren 1 als Dames 1 spelen thuis op deze eerste Super Saturday met aansluitend het Apollo 8 Oktoberfest! Om 16.00 uur zal de eerste bierpul, correctie volleybal, over het net vliegen tegen VC Heyendaal Heren 1 uit Nijmegen. Na ons zal Dames 1 om 19.30 haar thuisdebuut maken in de Eredivisie tegen Dros Alterno.

Eerst nog even terug naar vorige week in Nijmegen. Toen stond de eerste topper van dit seizoen op het programma, nr. 2 VoCASA tegen nr.1 Apollo 8. Onze selectie was nogal gehavend met de blessures van Tobias, Martijn en Tijmen, waardoor er versterking werd gezocht en gevonden inde persoon van teammanager en oud gediende Erwin Wes. VoCASA startte de eerste set erg sterk, met veel overtuiging werden de ballen door de thuisploeg binnen geslagen. Aan onze kant was er juist sprake van weinig strijd en veel onnauwkeurigheid, een stand van 21-9 weerspiegelde op dat moment de juiste verhouding.

Er werd een time-out genomen en vanaf dat moment werd echter de rug gerecht en begonnen wij ook strijd te leveren. De eerste set werd dan wel verloren, het spel werd beter en beter. Tactisch werden er wat omzettingen gedaan en dit wierp zijn vruchten af. VoCASA had geen grip op onze servicedruk en aanvalsgeweld, met 23-25, 21-25 en 18-25 werd de wedstrijd overtuigend binnengehaald. Een erg goede overwinning tegen een sterke tegenstander, dat voelt wel erg lekker. We staan door deze uitslag nog steeds (gedeeld) 1ste in de 2de divisie!

Komende zaterdag mogen we dus opnieuw aantreden tegen een ploeg uit Nijmegen, ditmaal komt de studentenploeg VC Heyendaal, huidig nummer 7, op bezoek in Borne. Een tegenstander die ongetwijfeld van plan is om punten mee terug naar Nijmegen te nemen. VC Heyendaal won eerder al duidelijk met 3-1 van VVH en is zeker geen tegenstander om te onderschatten. Daarnaast zullen ze zeker de nare smaak van vorige week willen wegspoelen, toen ze de Nijmeegse derby in eigen huis met 3-1 verloren van Pegasus. Het is dan ook aan ons de taak om scherp te beginnen en de punten in Borne te houden.

Helaas kunnen we, mede door de blessuregevallen, zaterdag niet op volle oorlogssterkte aantreden. Dit betekent dat de technische staf wederom heeft moeten kijken naar versterkingen uit de overige teams. Wie dit zijn verklappen we nog niet, we willen de tegenstander immers niet wijzer maken dan dat ze al zijn. 1 ding is zeker, we kunnen alle steun vanaf de tribune gebruiken om ook deze wedstrijd weer winnen af te sluiten. Om 16.00 begint de wedstrijd, we zien jullie graag, gekleed in lederhosen of dirndl, op de tribune ons aanmoedigen!

gh@ VoV, voorbeschouwing van Tijmen Reinders, Apollo 8 heren 1.