Apollo 8 wint punt tegen BOVO Aalten

VoV, 21-09-2020. 11:21 uur. Ook voor de heren van Apollo 8 heren is afgelopen zaterdag de competitie begonnen. Sporthal de Veste was, ondanks de coronamaatregelen redelijk gevuld. Tegenstander was BOVO uit Aalten. Coach Henk Goor begon met de vaste pass-lijn bestaande uit Bas Haar, Tobias Lansink en Saul Geverink.

De 1e set begon afwachtend. Het spel ging gelijk op, totdat Joppe Zeilstra drie punten op rij maakte en de ploeg uit Aalten op voorsprong bracht, het gevolg was de 1e time-out. Bovo maakte gebruik van de fouten van Apollo 8 en gaf de voorsprong niet meer af. De volgende opslagbeurt van Joppe Zeilstra maakte hij opnieuw een serie, waarna de 1e set naar de ploeg van coach Danuta Brinkmann ging.

In de 2e set startte Apollo 8 voortvarend met een ace van Bas Haar. Opnieuw was het Joppe Zeilstra die Bovo in het zadel hielp, 2-4. Coach Henk Goor greep in en bracht Tom Schepers voor Saul Geverink. Vervolgens serveerde aanvoerder Tobias Lansink Apollo 8 naar een 9-7 voorsprong. Deze voorsprong gaf de Bornse ploeg niet meer af. Voor het publiek werd zichtbaar langs welke lijnen coach Henk Goor dit jaar gevolleybald gaat worden. Naast de enorme portie strijd, met name libero Bram van der Linde, is het de bedoeling om van alle aanvalsopties gebruik te gaan maken. Het tempo moet omhoog zodat de verdediging geen kans heeft. De set bleef met 25-20 in Borne.

Met een goed gevoel ging Apollo 8 de 3e set in. Het begon gelijk op. Daarna pakte Bovo een 9-4 voorsprong. De Bornse ploeg knokte zich terug tot 11-11. Coach Henk Goor hoopte met een dubbelwissel het initiatief naar zich toe te trekken. Youngster Youri Bals kwam voor de Borns diagonaal Tom Schepers en Saul Geverink voor spelverdeler Stef Vugteveen. Het pakte echter volledig verkeerd uit. Nathan Swijtink van Bovo bracht zijn ploeg met een mooie opslag serie tot een 19-13 voorsprong. Coach Henk Goor reageerde met een dubbelwissel terug. Het gat was geslagen. Apollo 8 was niet in staat voldoende terug te komen en met 25-18 ging de setwinst naar Aalten.

De 4e set ging tot 4;4 gelijk op. Daarna bracht spelverdeler Hidde Huisman zijn ploeg op een 9-4 voorsprong en knakte het bij de Bornse ploeg. Bovo liep uit tot een 20-8 voorsprong. Pas toen kon Apollo 8 wat terug doen. Bovo speelde de set gemakkelijk uit en won de set met 25-12 en dus de wedstrijd met 3-1.

De ploeg van Henk Goor heeft laten zien wat ze kunnen. Nu moeten ze laten zien dat spel langer vast te kunnen houden. Om meer dominant te kunnen spelen, moet wel alles kloppen. Volgende week is Set Up IJsselmuiden de tegenstander. Deze ploeg zal thuis willen herstellen van de 4-0 nederlaag en laten zien dat ze niet voor niets gepromoveerd zijn.

gh @ VoV, verslag van/ via Henk Goor, trainer/ coach Apollo 8. Foto Frank Dijkmans.