Orion Heren 2 via vijfde set naar winst.

VoV, 21-09-2020. 11:31 uur. Na een aantal goed gespeelde oefenpartijen in Sliedrecht, Assen en Amersfoort moest nu in Enkhuizen het ei gelegd worden, nou dat werd geen gemakkelijke bevalling. Het troosteloze landschap achter ons gelaten werden we op vriendelijke doch op coronastrenge wijze welkom geheten. Het viel de spelers en de staf direct op dat het plafond wel erg laag neergehangen was, dat was wennen zou in de wedstrijd blijken.

In de eerste set namen de mannen van Orion direct het initiatief, met stevige services en goed uitgespeelde aanvallen kwam de setwinst met 18-25 binnen. Met zo’n opsteker zou je het verloop van de tweede set mogelijk kunnen uittekenen, nou dat was in dit Zuiderzee decor even anders, Madjoe drukte Orion in het defensief, ondanks de opstekers met een aantal goede verdedigende acties ging de thuisploeg er met de set vandoor 25-19.

Vaak blijkt een derde set het verloop van de wedstrijd te bepalen, later zou blijken dat die wijsheid in dit geval niet op zou gaan. Beide ploegen bleken in de derde set van geen wijken en lieten het publiek genieten van mooie acties. Orion verdedigde knap maar zag de bal regelmatig tegen het laag neergehangen plafond komen. Een Doetinchems bouwbedrijf komt dit binnenkort verhelpen. Madjoe sleepte de 25-22 uit het vuur.

De Orionse mannen waren deze reis niet begonnen om het hoofd op het hakblok neer te leggen. Met veel verve en met een enorme inzet en power (waar kwam dat opeens vandaan) werd de tegenstander onder druk gezet, snelle en perfect uitgevoerde 1e tempo aanvallen waren een lust voor het oog. Grappig was dat na 19-14 en 19-0 er opeens weer 19-14 op het bord stond. Koerdien van Wijk, begeleider scheidsrechters gaf hier gelukkig de uitkomst. Met 22-25 winst dwongen de Achterhoekse Orion mannen een 5e set af.

Tja, als je dan eenmaal beet hebt en in de juiste flow zit kan het niet meer stuk. Met een prachtige 1e tempo aanval die binnen de drie belandde werd het 11-15 en was met 2-3 het ei gelegd. De eerste 2 punten zijn binnen, zaterdag volgt een zware tegenstander Sudosa Assen dat de volle winst pakte jongsleden zaterdag.

John van Geenen van JohnsPictures.nl maakte van dit duel een mooie fotoreportage. Via DEZE LINK wordt u daarmee doorverbonden. Veel kijkplezier.

gh @ VoV, verslag van Dick van Slooten, teammanager Orion Heren 2. Foto Jan van den Noort.