Winst voor Hands-Up H1 bij seizoenouverture

VoV, 21-09-2020. 11:54 uur. Een fitte en nagenoeg ongewijzigde selectie van Hands-Up Heren 1 reisde af naar Baarlo om aan te treden tegen Tupos. De mannen uit Berlicum missen dit seizoen alleen spelverdeler Thomas van der Maas, die te kennen heeft gegeven om minder te willen spelen. Middenman Tomas van Woerkom is gelukkig weer volledig fit, na een jaar van afwezigheid. Hands-Up heeft alle vertrouwen in wederom een seizoen Tweede Divisie.

Dit vertrouwen bleek volkomen terecht in de openingswedstrijd. Met spelverdeler Gerben Elissen startend op service, kwam de eerste tussenstand van 0-4 op het bord. Deze voorsprong bleef de hele set aanwezig en werd menig keer verder uitgebouwd. Een soevereine start van de wedstrijd met de setstand van 16-25.

Hoogmoed komt voor de val.  In set twee keek Hands-Up al snel tegen een achterstand van 12-4 aan, niets lukte of liep zoals het moest lopen. De achterstand werd alleen maar groter en bij de stand van 18-8 was de set al zo goed als verloren. Er kon vrijuit gespeeld worden om te proberen weer in het ritme te komen voor set drie.

Dit werkte zo goed, dat de achterstand als sneeuw voor de zon verdween. Tupos kreeg het Spaans benauwd toen zij het uiteindelijk zelfs 23-21 zagen worden. Een sensationele comeback hing in de lucht. Een foutservice aan de kant van Hands-Up zorgde er uiteindelijk voor dat het kleine wonder geen werkelijkheid werd, 25-21 voor Tupos.

In set drie was de strijd gelijk opgaand tot aan 16-16, maar bij de grote punten liet Hands-Up zien ook groots te kunnen spelen. Onder leiding van Roel van Dreumel werd het verschil gemaakt tot aan 16-20 en de set eenvoudig binnengesleept met 20-25.

Tupos was geknakt en de Balkumse Beer was los. Een ontketende Duco Fronik scoorde alles wat voor zijn enorme lichaam kwam en de tegenstander kon, op hun beurt, niet voorbij aan het blok wat Duco neerzette. De vierde set kenmerkte zich door gevarieerd spel ingegeven door een degelijke passing. 15-25 was het resultaat.

Hiermee had Hands-Up vier punten te pakken in de eerste wedstrijd, maar nog belangrijker, in een uitwedstrijd. Uitwedstrijden zijn altijd lastig voor het Berlicumse team, dus deze is overwinning is een echte opsteker.

Zaterdag 26 september speelt Hands-Up om 18.00 uur in Sporthal de Run de eerste thuiswedstrijd tegen promovendus Gepidae, dat veel indruk maakte in de Derde Divisie.

Er is plaats voor een aantal supporters op de tribune, dus kom gerust naar de zaal.
Sport is emotie en de mannen van Hands-Up houden van deze emotie en bijbehorende sfeer.

gh @ VoV, verslag door Gerben Elissen. Foto Jan van den Noort.