Apollo 8 wint Twentse derby vs. Set-Up’65

VoV, 10-01-2019. 5:36 uur. Terwijl Nederland en Polen om de poulewinst streden bij het OKT in Apeldoorn, stonden in Borne Apollo 8 en Springendal Set-Up ’65 voor hun derby tegenover elkaar. De gasten uit Ootmarsum namen daarin een 0-2 voorsprong maar konden in de volgende drie sets de winst niet naar zich toehalen. Apollo herstelde zich en stapte met 2-3 winnend van het veld

Set-Up had een prima start en sloeg zich via 1-5 met veel servedruk naar een mooie 4-8 voorsprong. Evie van Kerkvoorde eiste scorend een hoofdrol op, met een handvol aces maakte ze van 7-10 een 7-17 tussenstand. Via 16-21 werd het 18-24, waarop Set-Up de set naar een 0-1 stand blokkeerde. In de tweede set sloeg Set-Up het eerste gaatje na de 10-10 gelijke stand (naar 10-13) en dat herhaalden ze bij 15-15 (naar 16-23). Op setpoint bij 18-24 zorgde de opslag van Apollo 8 voor de winnende treffer van de gasten. Set-Up stond op 0-2 in sets.

Apollo kwam met Juliët Huisman aan serve heel sterk uit de startblokken in de derde set (7-1) en nam een reuzenvoorsprong in het vervolg (16-6). Set-Up kon niet meer in de wedstrijd komen en Carlijn Koebrugge en Emma Bredewoud zorgen ervoor dat Apollo 8 in ieder geval nog een vierde set moest spelen. Na 22-12 kon Set-Up voor het goede gevoel nog wat punten meepakken, maar het verschil was te groot om Apollo in verlegenheid te brengen. Het werd 25-18 en dus 1-2.

Set-Up liep meteen in de vierde set uit naar 0-4, maar kwam daarna op de serve van Manon van ’t Rood in de problemen. Zij serveerde haar ploeg naar 10-6 en bij de 16-8 tussenstand leek de tiebreak een zekerheidje. Set – Up kwam via drukvolle serves nog terug naar 16-12 en maakte de 19-13 achterstand tot 19-17 goed, maar moest het antwoord schuldig blijven toen de thuisploeg de stand van 21-19 naar 25-19 tilde voor de 2-2 stand.

In de tiebreak begon Set-Up goed, liep uit naar 1-4, maar zag de thuisploeg daarna langszij en voorbijgaan bij de 6-4 tussenstand. Bij 8-5 werd er van speelhelft gewisseld, de eerste twee punten daarna waren voor de bezoekers (8-7), Apollo gaf nog eenmaal gas en bracht het verschil in punten naar vier bij 11-7. Het matchpoint op 14-8 verzilverde Set-Up met een foutserve voor Apollo.

In de stand gaat Sliedrecht met 36 punten aan kop, gevolgd door Eurosped met 33. Apollo staat met 28 punten derde. Deze podiumteams speelden allemaal 13 wedstrijden. Boven de degradatiepoule streep staan Set-Up, FAST en VC Sneek met allemaal 12-17. Zwolle (13-16), Peelpush (12-13), Alterno (11-6) en TTP (12-3) sluiten de rij.

Zaterdag speelt Set-Up thuis tegen Zwolle en reist Apollo 8 naar Meijel voor hun duel tegen Peelpush.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Rudy van ’t Rood.