ARBO Rotterdam/ FAST zorgt voor vroeg vuurwerk

VoV, 23-12-2021. 6:48 uur.  Met de feestdagen voor de deur heeft de Brabants-Limburgse samenwerkingsploeg ARBO Rotterdam/FAST het toetje al geserveerd en verorberd. De nummer negen uit de Eredivisie boekte de eerste driepunter van het seizoen. Slachtoffer van de teamprestatie in optima forma was uitgerekend grossier in kampioenstitels en lijstaanvoerder Sliedrecht Sport. De Zuid Hollandse dames die na 14 november geen wedstrijdpunt afgaven, en alleen Laudame Financials VCN een set gunden, leden in Sint Anthonis een harde 3-0 nederlaag (25-23,25-23 en 25-22).

De opdracht die trainer Ivo Martinovic zijn team meegaf voor het laatste duel van 2021 was eenvoudig. “Ik heb de meiden gezegd dat ze mogen genieten en gevraagd niet te treuren om tegenslagen. Verliezen is niet erg, zolang we het Sliedrecht maar moeilijk maken.”

Die opdracht was niet aan dovenmansoren gericht. Wat heet: Arbo Rotterdam/FAST bleek woensdagavond een tot aan de tanden gewapende vechtmachine, die geen ontzag toonde voor de status van landskampioen Sliedrecht Sport. Op het moment dat de koploper met 14-17 een voorschot leek te nemen op de setwinst knokte de thuisploeg terug. In een nek-aan-nekrace had Sliedrecht Sport de set met 20-22 voor het grijpen maar opnieuw hield ARBO Rotterdam/FAST stand. Een ongrijpbare service van de ingevallen Isis Neeskens bezorgde ARBO Rotterdam/FAST de set met 25-23.

Ook in de tweede set bood ARBO Rotterdam/FAST het nog altijd favoriete Sliedrecht Sport prima tegenstand. Bij ieder punt groeide bij het thuisteam het besef dat er wat te halen was. Sliedrecht dat afgelopen seizoen tegen FAST het Waterloo vond in het bekertoernooi was niet in staat orde op zaken te stellen. In het voorjaar mocht een door Corona gedecimeerde ploeg als excuus worden aangevoerd, woensdagavond beschikte de geïrriteerde coach Vera Koenen over een fitte selectie. Dat maakte de prestatie van het vernieuwde team van trainer Martinovic met de minuut knapper. De optimistische voorspelling dat de thuisploeg de koploper een puntje zou afsnoepen werd steeds waarschijnlijker. Vastberaden naderde de thuisploeg de bigpoints om de set met opnieuw 25-23 te winnen.

Waar ARBO Rotterdam/FAST dit seizoen al enkele malen profiteerde als tegenstanders na een 2-0 voorsprong gas te terug te nemen, maakte het zelf die fout niet. Het bleef geconcentreerd en vastberaden ook de derde set op te eisen. Die vastberadenheid en teamprestatie werd beloond. Met 25-22 zorgde ARBO Rotterdam/FAST al voor de kerstdagen voor een spetterend vuurwerk.

De 3-0 overwinning was een unicum in diverse opzichten. De zege was de eerste driepunter voor ARBO Rotterdam/FAST. De samenwerkingsploeg was ook de eerste eredivisionist die Sliedrecht Sport dit seizoen geen set gunde.

Trainer Martinovic kon evenals zijn collega’s en de speelsters het geluk niet op. “We hebben ons vanavond beloond voor alle trainingsarbeid. Deze overwinning is een echte teamprestatie, en een mooie afsluiting van het jaar. We gaan kerstfeest vieren. Dat hebben we met ons allen verdiend.”

Staf en speelsters van ARBO Rotterdam/FAST gaan met een welverdiend kerstreces. Na 1 januari wordt de draad weer opgepakt. Op 9 januari speelt de ploeg thuis tegen VC Sneek.

gh @ VoV, bron persbericht ARBO Rotterdam/ FAST. Foto’s Peter Gommans.