Vizier op volleybal

 

Armixtos bekert zonder setverlies door

VoV, 14-09-2021. 3:28 uur. Een officiële wedstrijd, hoe moet dat ook al weer? Na bijna een jaar geen wedstrijd te hebben gespeeld was het zaterdag 11 oktober dan eindelijk weer zo ver. Tas inpakken, drie keer checken of je wedstrijdshirt wel in je tas zit, super vroeg je pasta naar binnen werken en om 17:00 in de auto zitten zodat je keurig 1.5 uur van tevoren in de kantine van de tegenstander zit.

Het is ons wederom allemaal weer gelukt, dames en heren. Sinds half augustus is S[&]T Armixtos D1 in de nieuwe samenstelling volop aan het trainen geweest en hebben we elk weekend weer een oefenpot gespeeld. Met versterking van drie meiden uit het Zaanse en eentje uit Huizen, was het groene leger weer op volle oorlogssterkte en klaar om ten strijde te trekken. Lekker warmlopen, electrolytjes in je mik en zelfs onze coach Sandor zorgde ervoor dat zijn spieren lekker gestretcht waren voor hij zijn inspanning moest leveren.

Om 19:30 mochten we aantreden tegen Zovoc, een club uit Zoetermeer die dit jaar uit komt in de tweede divisie. Voor de meesten van ons een onbekende club, maar voor onze midden Maureen de plek waar haar volleybalcarrière is begonnen. Tijd om Zoetermeer te laten zien wat voor goeds Amsterdam haar gedaan heeft!

Onze soldaten die de wedstrijd mochten aantreden waren vedettes Lotte en Denise op de buitenkant, Lisa en Maureen op het midden, Esmé op set, Masu op dia en onze passer-lopende libero Luke.

De eerste vier punten waren we nog niet helemaal wakker en kregen de 3-0 om onze oren door slordige fouten aan onze kant. Tandje erbij en gaan. Heel clean werd het allemaal niet, maar de basis was gelegd na een service serie (7 stuks) van Masu. Deze set wonnen we met 14-25.

De tweede set. Wederom ietwat rommelig, maar na een aantal punten hadden we de slag te pakken. Lara was al drie keer warm gaan lopen om ingewisseld te worden voor de service, maar Masu bracht roet in het eten. Dit kanon had haar flow te pakken en begon met serveren bij 9-14 en bleef de druk erop houden. Service serie voorbij en de stand was 9-23! Een dubbele wissel met Sarah en Lindsay zorgde al snel voor een eindstand van 11-25.

De laatste en beslissende set. Extra belangrijk om ons eigen niveau neer te zetten. En dat deden we. Passjes werden gebracht, de setjes kwamen lekker op tempo en de aanvallers pompten de ballen lekker binnen. Dat volleybal niet altijd goed is voor je lichaam bewees onze captain Lotte helaas maar weer. Zij moest helaas het strijdtoneel verlaten met een blessure. Invaller Lara stond gelijk paraat om haar te vervangen. Deze onverwachte wissel liet ons gelukkig niet van de wijs brengen en we wonnen ook deze set met 15-25.

Eerste ronde van de beker uitstekend doorgekomen en nu klaar voor het echte werk in de competitie. Volgende week spelen we de eerste thuiswedstrijd, maar helaas vanwege verbouwing niet in onze eigen hal, maar in Sporthal Zeeburgereiland. Om 15:00 zal de wedstrijd tegen Havoc starten, dus komt dat zien!

gh @ VoV, verslag van Lindsay Scheerder, Armixtos D1. Archieffoto.