Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg H1 aast op de Top 3

VoV, 14-09-2021. 3:25 uur. Heren 1 van Volley Tilburg is begin augustus begonnen met de trainingen ter voorbereiding op een hopelijk compleet seizoen. Zonder aanvoerder en diagonaal Rens Kroeze (gestopt), passer/loper Marijn Kessels (chronische blessure) en midden Sven de Roos, die zich wil omscholen tot passer/loper op een lager niveau.

Trainers Renzo Borrani en Martijn Musters hebben twee nieuwe spelers aan de selectie toe kunnen voegen, te weten diagonaal Rorick Vesters, die vorig jaar in het tweede herenteam speelde, en midden Tim van den Bergh, die bij Symacchia Roosendaal gespeeld heeft, maar de laatste jaren voornamelijk gebeacht heeft.

Renzo: “We hebben nog steeds een volwaardig topdivisieteam met veel kwaliteit maar ook een krappe selectie. Zeker omdat midden Thomas van de Ven herstellende is van een zware knieblessure en -operatie die hem waarschijnlijk het hele seizoen aan de kant houdt. Tot overmaat ging een andere midden, Thijs Princen, in de eerste oefenpot door zijn enkel. Dus als er nog een middenman is die op topdivisieniveau wil en kan spelen, zijn wij zeker geïnteresseerd. Onze doelstelling is bij de eerste drie te eindigen. Maar dan kunnen we geen nieuwe blessures gebruiken.”  Naast de gestopte spelers is ook teammanager Werner de Cort gestopt. Voor hem is nog geen opvolger gevonden.

Inmiddels zijn ook de eerste oefenwedstrijd gespeeld, in Kampen tegen Reflex (3-2 verlies), in Amersfoort tegen Keistad (2-1 verlies) en Webton (3-0 winst), en in Rijswijk tegen Inter Rijswijk (2-2).

Renzo: “Ik kijk met een goed gevoel terug op deze eerste wedstrijden na tien maanden. Het ging goed ondanks dat de wisselende resultaten. Ik heb dezelfde gretigheid gezien die vanaf het begin op de trainingen zichtbaar is geweest. Ik merk dat de spelers het volleybal gemist hebben het afgelopen seizoen. De verloren sets komen mede door het feit dat we niet compleet waren: vooral op mid had ik weinig mogelijkheden door blessures van Thomas en Thijs. Gelukkig blijkt Tim goed mee te kunnen op die positie. Verder hebben we iedere set in een andere samenstelling en met een andere opdracht gespeeld. Dat gaat in de competitie natuurlijk niet gebeuren.”

Renzo en Martijn moesten door het vertrek van Rens ook op zoek naar een nieuwe aanvoerder. Dat is diagonaal Gijs Moonen geworden. Renzo: “We hebben gekozen voor een jongen van de club, die bovendien altijd bezig is met zaken regelen rond het team. Maar Gijs heeft zich de laatste jaren ook als speler goed ontwikkeld. Ook Gijs heeft veel zin in de competitie. Gijs: “We spelen helaas de eerste twee wedstrijden uit, op 18 september in Veenendaal tegen VCV en op 25 september in Oostzaan tegen Compaen. Maar ik kijk vooral uit naar onze eerste thuiswedstrijd, op 2 oktober. Dan spelen we weer in onze eigen T Kwadraat (om 20.30 uur) voor onze fanatieke supporters tegen VV Utrecht. Ik hoop dat het weer net zo’n spektakel wordt als we voor de corona gewend waren.”

gh @ VoV, bron en foto Leon de Leijer, Volley Tilburg.